Barnepiken fikk møte pappa

Her har faren nettopp hatt sitt livs vanskeligste møte. Datteren har innrømmet å ha drept kona til Helge Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UPPSALA/SVERIGE (Dagbladet.no): I all hemmelighet fikk den drapstiltalte barnepiken treffe sin pappa i politihuset. 26-åringen, som har innrømmet drapet på pastorkona Alexandra Fossmo og skuddene mot Daniel Linde, skal ha krevd å få møte sin far ovenfor politi og påtaleenheten i Uppsala.

I slutten av uka starter en større rettspsykiatisk undersøkelse av kvinnen. Politiet håper møtet med pappaen kan få henne til å si mer enn hun hittil har gjort om drapet i Knutby.

- Vi tror hun skjuler fakta. Blant annet tror vi hun beskytter pastoren og nabokona, sier en politimann.

Den 65-årige pappaen kom i går fra Småland til Uppsala for å treffe datteren. Han fikk skyss av venner til det svært følelsesladde møtet. Han hadde med seg klær og baderomsartikler til datteren, innkludert en boks hårspray.

- Jeg var selv ikke tilstede under møtet, men jeg vet de drakk kaffe og pratet. Møtet ble overvåket av en politimann, forteller v26-åringens forsvarer Christer Söderberg til Dagbladet.

Da de traff hverandre etterpå, smilte hun og lo takknemmelig under den blonde luggen.

- Jeg har fått treffe pappa, sa hun i glede til forsvareren.

Forsvareren forteller at hun så bedre ut, og ser fram til neste gang hun får møte faren. Faren hadde på sin side godt humør etter møtet med datteren.

- Det var veldig godt. Bra for oss begge. Jeg håper vi snart treffes igjen, sa han til forsvareren.

Først i dag blir den norskfødte pastoren Helge Fossmo formelt avhørt etter fengslingen i forrige uke. I går ble ingen av de siktede i saken avhørt, og selv om politiet skal være styrket i troen på at selve drapsvåpenet ble kastet i sjøen utfor Ölandsbruen i Kalmar, har dykkersøk i området så langt ikke gitt resultater.

Politiet lar ingen besøke verken pastoren eller nabokona, men via forsvarerne har de fått en mengde brev og støtteerklæringer fra venner og pinsemenigheten i Knutby.

- Det har vært oppmuntrende hilsninger som han setter stor pris på. Jeg tror det er veldig viktig for ham, og han har uttrykt at det nettopp er den sosiale kontakten han savner mest der han sitter, forteller Fossmos forsvarer Ola Nordström til Dagbladet.

Nabokonas forsvarer, Roger Hägquist, har formidlet til henne tilsvarende brev og hisninger fra familie og venner i menigheten.

- Klart det gleder henne å få denne støtten, men samtidig syns hun det er tungt å ikke kunne besvare hilsningene eller få besøk i fengselet. Det vekker mange følelser, sier han.

Neste uke vil politiet be om ytterligere 14 dagers varetektsfengsling for pastoren og nabokona.

- Vi rekker ikke å bli ferdig med etterforskningen innen dagens fengsling går ut. Foreløpig har vi avhørt et meget stort antall vitner og gjennomgått em mengde opplysninger og tips knyttet til drapet og de vi har fengslet, opplyser politiets talsmann Christer Nordström.

Han sier det foreløpig ikke blir aktuelt å tillate besøk til pastoren eller nabokona så lenge de sitter fengslet.

<B>PAPPA:</B> Her har pappaen til den tiltalte barnepiken nettopp møtt sin datter. Bildet er tatt utenfor politihuset i Uppsala. (Faren er anonym)