DØMT FOR DRAP:  Sara Svensson (33) ble dømt til psykisk helsevern for drapet på Alexandra Fossmo. Til høsten kan hun slippe ut.
DØMT FOR DRAP: Sara Svensson (33) ble dømt til psykisk helsevern for drapet på Alexandra Fossmo. Til høsten kan hun slippe ut.Vis mer

Barnepiken fra Knutby forbereder seg på sitt nye liv

Kan slippe ut i høst- seks år etter Knutby-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): I dag får Sara Svensson (33) nøkler til sin egen leilighet. Her forbereder barnepiken som ble dømt for drap og drapsforsøk i Knutby i 2004 sitt nye liv.

Svensson ble dømt til tvungen psykiatrisk helsevern, men ansees nå som så frisk at hun kan klare seg ute i samfunnet, og blir trolig helt fri i høst, melder Aftonbladet.se.

Risikoen for at Svensson skal få tilbakeslag regnes som liten. Hun har i det siste fått flere lengre permisjoner og i januar begynte hun å studere på en folkehøyskole hvor hun følger tekstilundervisning.

- Behandlingen har brutt hennes sterke avhengighet av Helge Fossmo og sekten. Hun er fri fra den banden i dag. Hun har nye venner på skolen og har tatt opp igjen kontakten med sine gamle venner fra hjembygda, det virker lovedne og bra, sier en slektning til avisa.

På starten av 2000-tallet kom Svensson i kontakt med Knutby-sekten, noe som ifølge familien endret livet hennes totalt. Pastoren Helge Fossmo var Svenssons åndelige veileder og Svensson flyttet inn til Fossmo og familien. De to innledet også et forhold.

10. januar 2004 ble Fossmos hustru Alexandra funnet skutt og drept i sin egen seng. Naboen Daniel Linde ble også skutt samme natt. Han ble hardt skadd, men overlevde. Sara Svensson innrømmet drap og drapsforsøk. Helge Fossmo ble dømt til fengsel på livstid for medvirkning fordi retten mente han hadde beordret Sara Svensson til å begå ugjerningene. Svensson ble derimot dømt til tvunget psykiatrisk helsevern ved sykehuset i Vadstena.

Gjennom nesten hele soningen har Sara Svensson hatt en spesiell ordning der hun har fått lov til å bevege seg litt uten innimellom. Blant annet har hun feiret jul hjemme hos familien. Permisjonene er et ledd i behandlingen av pasienter på klinikkens «utslusningsavdeling», og skal forberede dem på et liv i frihet, ifølge klinikksjef Pahr Forsberg.