Barnepiken innrømmer drap

Den 26 år gamle kvinnen innrømmer drapet på kona til den norske pinsevennpastoren i Gränsta i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På det nåværende tidspunkt må vi jobbe veldig bredt, vi kan ikke låse oss til hennes historie. Vi må vurdere sannhetsgehalten i den, sier politiets talskvinne Lena Larsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Politiet er ikke sikker på om den 26 år gamle kvinnen som innrømmet drapet i natt var alene om ugjerningen.

- Det er vanskelig hvis vi binder oss for tidlig og det viser seg at det er flere innblandete, sier Larsson.

Politiet vil ikke si hva den tidligere barnepiken har oppgitt som motiv for drapet, eller hvor mange skudd som er avfyrt.

- Nei, det kan jeg ikke gå ut med ennå. Nå blir jobben å sjekke om hennes opplysninger stemmer, sier Larsson.

Drapsvåpenet skal ikke være funnet ennå. Den norske presten i pinsemenigheten skal inn til nye avhør i morgen. Det ryktes at han og 26-åringen hadde et nært forhold.

- Henrettelse

Etter drapet rømte 26-åringen til faren sin. Der ventet politiet, og kvinnen ble pågrepet.

En politikilde sier til Expressen:
- Det var en ren henrettelse.

26-åringen bodde sammen med den 32 år gamle presten og kona hans.

Gjennombruddet i etterforskningen kom da et medlem av menigheten fortalte hvordan 26-åringen hadde angrepet den drepte prestekona.

Politiet tror at drapsmannen har tatt seg inn i huset med nøkkel, det er ikke funnet tomhylser på åstedet og det tyder på at drapsvåpenet er en revolver.

Forelsket

Den 26 år gamle barnepiken var forelsket i den norske presten og ble kastet ut av menigheten. Politiet mistenker at motivet bak drapet var sjalusi.

Politiet i Uppsala vet fortsatt ikke om kvinnen eventuelt var alene om drapet på pinsemenighetens pastorfrue, og mordforsøket på naboen. Den hardt skadde naboen mener at personen som skjøt ham med to skudd var en mannsperson. Avhørene av kvinnen har ikke gitt politiet noen klare svar på om hun eventuelt var alene.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier Larsson.

Kvinnen som nå er arrestert på det lille tettstedet Knutby og mistenkt for drap, ble tidligere kastet ut av pastorens hjem. Hun bodde og arbeidet hos familien som barnevakt, men ble kastet ut da hun gikk løs på den nå drepte kona i huset med hammer.

- Vi tror det er sjalusi som ligger bak skuddramaet, sier Larsson til Aftonbladet.

Hvorfor naboen også ble forsøkt drept, vet politiet foreløpig ikke. Heller ikke hvorfor familien aldri anmeldte mishandlingen av pastorens kone. Det fikk politiet først greie på da avhørene rundt drapet startet.