Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Barnepiken» til familien: - Tilgi meg

Etter kaldblodig å ha drept Alexandra Fossmo i Knutby, skrev Sara Svensson brev til familien.

I RETTEN: Sara Svensson sa hun agerte på ordre fra pastor Helge Fossmo da hun skjøt og drepte hans kone. Foto: Christian Örnberg/Expressen
I RETTEN: Sara Svensson sa hun agerte på ordre fra pastor Helge Fossmo da hun skjøt og drepte hans kone. Foto: Christian Örnberg/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun ba om tilgivelse, sier pastor Urban Fält til Aftonbladet om brevet hun skrev til drapsofferets familie etter ugjerningen.

«Barnepiken» Sara Svensson ble tiltalt etter at hun skjøt ihjel den sovende 23-åringen Alexandra Fossmo og skjøt naboen Daniel Linde.

I retten oppga hun at hun agerte som den nå livstidsdømte pastoren Helge Fossmos slave, kjøpte en pistol med lyddemper og dro til Knutby.

Sexfiksert Midt på natta skjøt Svensson Daniel Linde i ansiktet da han åpnet døra.

Helge Fossmos kone Alexandra sov i sin seng da Sara Svensson kom inn og nærmest henrettet henne med kaldt blod. Dagen etter ble hun pågrepet, og opprullingen av en av Sveriges mest spektakulære forbrytelser startet.

I Knutby slet forsamlingen med å fatte hva som hadde skjedd. Det var et hardt slag at pastor Helge Fossmo viste seg å være en sexfiksert mann som hadde planlagt døden for sin egen kone.

Alexandra «Sanna» Fossmo, som var populær i forsamlingen, var død, og den milde, vennlige barnepiken Sara Svensson hadde drept henne.

- Det var mye turbulens med rettssaken og media. Og Sanna var død. Vi i familien holdt oss mest for oss selv, sier Anna Alexandersson, drapsofferets søster.

Midt i all viraken kom et uventet brev til Knutby. Det var fra Sara Svensson.

- Det var til oss pårørende. Noen leste det høyt, sier Alexandersson. Hennes andre søster, Åsa Waldau, og hennes mann, Patrik, var også til stede.

- Kan ikke tilgi - Hun skrev noe sånt som dette: «Jeg forstår at jeg ikke kan få det jeg har gjort ugjort, men jeg vil uansett uttrykke min beklagelse. Jeg forstår at det ikke har noen verdi». Min reaksjon var: Jaha...ok, hvordan skal vi ta dette her? Men i etterkant kan man jo si at hun har forsøkt. Men det er ikke slik at jeg sier «jeg tilgir deg», for det kan jeg ikke, sier Anna Alexandersson.

Det var kona til pastor Urban Fält som fant den drepte kvinnen. Han husker da brevet kom.

- Det var ganske rett etter det som hadde skjedd. Hun var fortvilet, og lurte på om hun kunne bli tilgitt, sier Fält og legger til:

- Hvis man ser litt dypere på hva tilgivelse er, så finnes det en tilgivelse som er: Ok, nå glemmer vi det og drar en strek som om det ikke har skjedd. Men så finnes det også en tilgivelse som innebærer at man overlater det til Gud. Når Jesus hang på korset, sa han: «Tilgi dem, de vet ikke hva de gjør». Han sa ikke «det gjør ingen ting», men han sa: «Jeg overlater det til Deg, de forstår ikke rett, men Du vet bedre». Da er vi der. Den tilgivelsen som er gjort er det samme som «vi overlater det til Gud». Han er den rettferdige dommeren. Det blir det beste, sier Urban Fält.

TILTALT: Tegning fra Knutby-rettssaken. Fra venstre Fossmos advokat Ola Nordström, Helge Fossmo, Nordströms assistent Conny Engstrand, Sara Svenssons advokat Christer Söderberg og Sara Svensson.

Illustrasjon: John Clemente/Expressen
TILTALT: Tegning fra Knutby-rettssaken. Fra venstre Fossmos advokat Ola Nordström, Helge Fossmo, Nordströms assistent Conny Engstrand, Sara Svenssons advokat Christer Söderberg og Sara Svensson. Illustrasjon: John Clemente/Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media