Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnepiker kan utløse regjeringskrise

De peruanske barnepikene som er ansatt hos skipsreder Johan Benad Ugland, kan skape regjeringskrise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsflertallet er sterkt kritiske til at tidligere justisminister Aud-Inger Aure ga klarsignal til at barnepikene skulle få arbeidstillatelse i to år, til tross for at UDI hadde avslått søknaden.

Stortinget skal behandle saken 12. april. Teoretisk kan den omstridte barnepikesaken ende med regjeringskrise, framgår det av en juridisk betenkning som advokatfirmaet Wikborg, Rein & co har utarbeidet for Andreas Ugland & Sons AS. Kontrollkomiteens leder, Jørgen Kosmo, bekrefter overfor Agderposten at en regjeringskrise i verste fall kan bli resultatet.

- Regjeringen kan ikke forsvare alt det den tidligere justisministeren gjorde. Det må den ta konsekvensen av. Men saken bør ikke bli mer alvorlig enn det regjeringen gjør den til, sier Kosmo til Agderposten.

Det var 13. oktober i fjor at daværende statssekretær i Justisdepartementet, Åshild Anmarkrud, signerte papiret som ga de to peruanske barnepikene arbeidstillatelse i to år, stikk i strid med UDIs anbefaling. Saken ble seinere tatt opp av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Komiteens flertall mener at arbeidstillatelsene ble gitt uten hjemmel i utlendingsloven. Det ble påstått at Ugland og hans kone hadde benyttet seg av bekjentskaper innad i regjeringen for å få barnepikenes papirer i orden.