Barneprostitusjon øker i Europa

Det blir mer og mer vanlig at barn utnyttes til salg av seksuelle tjenester i Europa. Mens sextrafikken tidligere gikk til land primært i Sørøst-Asia, kommer «tilbudet»stadig nærmere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på prostituerte barn stiger og stiger i Europa.

Den kommersielle utnyttelsen av barn i sexindustrien er svært lukrativ, sier den finske barn- og ungdomspsykiateren Merja-Maaria Turunen som underviser finske politispirer om kriminalitet mot barn.

Britiske Scotland Yard og Metropolitan Police anslår at bransjen omsetter for mellom 3,6 og 6,9 milliarder kroner årlig bare i London. Prostitusjon står for mesteparten av dette beløpet.

I Vest-Europa er barneprostitusjonen ikke synlig i gatene. Den gjemmer seg bort på bordeller, i massasje- og badstufirmaer, og i eskortefirmaer. Barna kommer fra Brasil, Thailand, Kenya, Albania og Ukraina. Når de kommer til Europa, tar bakmennene fra dem passene og isolerer dem fra det øvrige samfunnet. Barna tør ikke kontakte politi, fordi de er ulovlige innvandrere og fordi de har erfart at politiet er korrupt. Vi må innse at barn som arbeider som prostituerte er slaver, det vil si sexslaver, sier Turunen.

- De som kjøper sex av barn snakker ikke om barnets rett til trygghet, utdanning og en framtid, sier hun.

Det er ikke bare pedofile menn som kjøper sextjenester av barn, men hvem som helst som kjøper sextjenester. Omtrent hver tiende finske mann har en eller annen gang kjøpt seksuelle tjenester, sier Turunen.

(NTB)