Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnepsykiater tiltalt for å ha oppbevart 200 000 overgrepsbilder

Mann i 50-årene tiltalt for besittelse av store mengder overgrepsbilder av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder NRK.

Ifølge kanalen er mannen tiltalt for å i en tjueårsperiode ha hatt befatning det aktuelle materialet. Dette skal omfatte nesten 200 000 overgrepsbilder, samt over 12 000 videoer som enten seksualiserer barn, eller viser seksuelle overgrep.

- Grovheten er etter vår oppfatning et skjerpende moment. I tillegg er det spesielt at tiltale har arbeidet som barne- og ungdomspsykiater, samtidig som det straffbare forholdet har pågått, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs ved Oslo politidistrikt til NRK.

Kanalen har kontaktet psykiaterens forsvarer, Heidi Ysen, uten å få noen kommentar angående saken. Mannen er, etter det NRK får opplyst, fratatt sin autorisasjon som lege på ubestemt tid.

VG skriver at norsk politi ble tipset av sveitsiske etterforskere angående mannen, som nå er tiltalt. De overvåket trafikk på en fildelingstjeneste der overgrepsmateriale utveksles da de oppdaget en norsk IP-adresse.

Deretter kontaktet sveitserne Kripos, før saken ble videresendt til Oslo-politiet.

- Politiet tok da beslag i datautstyr og avdekket de forholdene tiltalen omfatter. Tiltalte har tilstått det han er tiltalt for i det alt vesentlige, sier politiadvokat Andenæs til VG.

- Det er ingenting i etterforskningen som gir holdepunkter for at det straffbare forholdet han er tiltalt for har påvirket arbeidet hans på noen måte, legger Jens Johannes Andenæs til overfor samme avis om mannen, som i januar ble varetektsfengslet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!