Barneraner sendt hjem

Moren er slippet ut av varetektsfengsling, og barnevernet valgte å ikke omplassere datteren. Det er fasiten så langt etter det rystende ranet av en taxisjåfør i Oslo lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnevernsvakta ved Politihuset i Oslo tok hånd om 13-åringen da hun ble pågrepet og forsøkte å finne et sted hvor hun kunne omplasseres.

Problematisk

I går tok bydelsbarnevernet på Grønland over saken. De fant ingen grunn til å omplassere jenta og sendte henne tilbake til moren.

Ingen ved barnevernstjenesten på Grønland var tilgjengelige for kommentar i går.

Leder og førstebetjent Jon Rune Lande ved ungdomsgruppe på Grønland politistasjon, sier 44-åringen ble løslatt fordi det ikke var noen fare for bevisforspillelse i saken.

- Vet du hvorfor jenta ikke ble omplassert?

- Dette er barnevernets ansvar, ikke politiets. Generelt sett er omplassering problematisk. Det er vanskelig å få plass på direkten, sier han.

Nekter

- Vi ranet ikke sjåføren. Politiet fant verken pistol eller penger hos oss, sier moren til Dagbladet.

Begge har i politiavhør innrømmet at de satt i taxien som ble ranet.

Klokka var 10 om morgenen da drosjesjåføren Abdi ble truet med pistol av en ung jente i taxien på Grønland i Oslo. I baksetet satt hennes mor. «Jeg er torpedo. Gi meg pengene,» skal den lille jenta ha sagt.

Politiets hundepatrulje fulgte sporene som førte til en leilighet i Herslebs gate.

- Politiet stormet leiligheten med våpen og satt håndjern på datteren min. Det eneste de fant var en 200-lapp, sa moren til Dagbladet i går. Hun benekter at datteren ranet drosjesjåføren for 5000 kroner.

Politikjenninger

Politiet mener likevel at det var disse to som sto bak ranet, som har en strafferamme på 12 års fengsel. Både moren og datteren, samt flere andre i sigøynerfamilien, er gamle kjenninger av politiet.

karianne.solbrekke@dagbladet.no