Barneranerne lo av dommen

Selv ikke under domsavsigelsen klarte to av de tiltalte barneranerne å holde seg: Hånfliring og klovnerier viste at de neppe har forstått alvoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de smekkfulle tilhørerbenkene satt venner av de fem tiltalte tenåringene. Advokat Harald Stabell sa etter den halvannen time lange domsavsigelsen at han frykter heltestatusen som hans egen klient og et par av de andre domfelte nyter i de pakistanske og jugoslaviske ungdomsmiljøene.

19-åringen som Stabell har forsvart i retten de tre siste ukene gjorde mye ut av seg. Han hånflirte flere ganger, og gjorde tegn til vennene på benken.
Den andre 19-åringen fra Pakistan - såkalt hovedmann i saken - satt mer rolig under seansen. Han fikk den strengeste straffen.

En 17-åring av jugoslavisk opprinnelse flirte hele tida, spesielt idet han feiltolket en mindretallsfrifinnelse. Men han hånlo like mye da forsvarer hvisket ham realitetene.

17-åringen, som har vært mest voldelig av alle, er assistert av en norsk hjelpeverge. Faren sitter i fengsel for en grov narkoforbrytelse.
De fire som ble dømt - femtemann ble frikjent - vil neppe anke. - Jeg er svært godt fornøyd med at retten ikke har kastet seg på populistbølgen til en del politikere og massemedier, sier Harald Stabell.

- Dommen er streng. Samtidig er den balansert, mener advokat John Christian Elden, som forsvarer hovedmannen.

Aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, var også fornøyd:

- Barna som har vitnet, er trodd. Straffene er nesten på nivå med påstanden.