Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnesex-tiltalt prest

Saken mot en prest på Nordvestlandet, som blant annet er tiltalt for å ha hatt samleie med barn under 14 år, starter ved Søre Sunnmøre Herredsrett i Volda kommende onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil trolig bli lagt ned påstand om erstatning på flere hundre tusen kroner til de fornærmede i saken. Det kan også bli lagt ned påstand om at presten fradømmes sin stilling for all framtid.

Presten, som er i 40-årsalderen, er tiltalt i sju punkter etter straffelovens 194, 195, 198 og 207 for blant annet utuktig omgang og samleie med barn under 14 år, gjentatte overgrep overfor barn under ti år og for samleie med slektning i rett nedstigende linje (incest).

I tillegg er han tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin som sjelesørger til å skaffe seg utuktig omgang og for bruk av trusler.

Det framgår av tiltalebeslutningen at presten delvis benyttet bønn og tungetale i forbindelse med den utuktige omgangen. Han slo en kvinne han var prest og sjelesørger for med pisk, bjørkeris, belte og hendene, og mente at han var ledet av Guds vilje, framgår det av den omfattende tiltalebeslutningen.

(NTB)