Barneskoleelev døde av hjernehinnebetennelse

Eleven var ni år gammel.

I SORG: Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, forteller at kommunen er i sorg etter at en ni år gammel elev døde av hjernehinnebetennelse. Reporter: Karin Madshus. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eleven døde i går, torsdag 30. mai. Eleven var 9 år og gikk på 4. trinn ved skolen.

- Det er med dyp sorg vi mottok budskapet om at barnet som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse er død, sier ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold.

- At et barn dør er det verste som kan skje. Vår dypeste medfølelse og varmeste tanker går til familien, sier Sjøvold.

Åpen skole

- Nå fokuserer vi på å ivareta familien, medelever og andre personer som var nære. Skolen vil åpnes for 4. trinn søndag, og vil også ha en åpen samling på skolen mandag etter skoletid. Her kan de som ønsker det, komme sammen for å sørge og snakke sammen, sier Sjøvold.

De andre elevene i klassen, og personer som har vært i nær kontakt med eleven, har fått antibiotika og vil bli vaksinert i løpet av de nærmeste dagene. Dette gjelder rundt 35 personer, melder kommunen i en pressemelding.

Kommunen er i kontakt med dem det gjelder.

- Liten risiko for å bli syk

- Vi mener å ha identifisert dem det gjelder, men er du i tvil, ta kontakt med smittevernkontoret, sier kommuneoverlege i Oppegård kommune, Dianne Lustvee Steenberg.

Hun understreker at det er svært liten risiko for å bli syk.

- I nesten alle tilfeller av smittsom meningokokksykdom, er det bare enkeltstående tilfeller. Kun i 1-3 prosent av tilfellene er det andre syke, sier hun i pressemeldingen.

Videre fortelles det at overlegen venter på prøvesvar fra Folkehelseinstituttet for å vite hvilken type vaksine som skal gis de som var nærmest barnet.

Innlagt på sykehus

Det var onsdag kveld denne uka at Oppegård avis opplyste at en elev fikk bekreftet mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse og var innlagt på sykehus.

Kommuneoverlegen ble varslet samme dag, ifølge avisa.

Skyldes infeksjon

Folkehelseinstituttet skriver på sine hjemmesider at hjernehinnebetennelse kan være en alvorlig sykdom som skyldes infeksjon med meningokokkbakterien.

Ofte utvikles sykdommen fra en forutgående luftveisinfeksjon.

Symptomer kan være høy feber, nedsatt allmenntilstand, hodepine, nakkestivhet, muskel- og leddsmerter, ifølge Folkehelseinstituttet.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer