Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barneskolelærer pågrepet - tilstår delvis i Dark Room-saken

Overgrepssaken vokser - 34 nye brukerprofiler avslørt  bare på Romerike.

DARK ROOM VOKSER: Nettverkskart laget av åtte kontaktslister av dataprogram . Brukerne knyttes bl.a. til straffbar chat og bildedeling. Kartet er laget i forbindelse med pedofilinettverket som rulles opp med etterforskningsbase  i Bergen og nå siktede over store deler av landet. Illustrasjon: Politiet / NTB Scanpix.
DARK ROOM VOKSER: Nettverkskart laget av åtte kontaktslister av dataprogram . Brukerne knyttes bl.a. til straffbar chat og bildedeling. Kartet er laget i forbindelse med pedofilinettverket som rulles opp med etterforskningsbase  i Bergen og nå siktede over store deler av landet. Illustrasjon: Politiet / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Romerike har avdekket 34 nye brukerprofiler og 35 utenlandske navn i arbeidet med overgrepssaken Dark Room.

En av mennene som blir etterforsket i tilknytning til Dark Room-etterforskningen på Romerike, er en tidligere barneskolelærer i distriktet, skriver Romerikes Blad.

Elevene på skolen ble informert umiddelbart da pågripelsen ble kjent i mai i år.

I følge NRK har han sittet varetektsfengslet siden pågripelen.

Den tidligere læreren ble først siktet for oppbevaring og deling av overgrepsmateriale mot barn, og er seinere utvidet til også å omfatte produksjon av slikt materiale.

Erkjenner delvis skyld

Hans forsvarer, advokat Marianne Holmen, sier til NRK at mannen er erkjent straffskyld for deler av siktelsen.

På Romerike ble det satt ned en egen gruppe på ti personer til å jobbe med saken som startet på Vestlandet.

Ifølge Aftenposten kan saken, som allerede omtales som Norges største overgrepssak, bli dobbelt så omfattende når flere politidistrikter får etterforsket den.

I alt ni politidistrikter jobber med Dark Room-saker med tilknytning til sine områder.

I Øst politidistrikt, som Romerike nå er en del av, blir sju saker med tilknytning til etterforskningen i Bergen, nå forsøkt rullet opp videre.

Mellom 20 og 50 år

På Romerike er fire menn i aldersgruppen mellom 20 og 50 år siktet.

- Vi så tidlig at dette kom til å bli et tidkrevende og omfattende arbeid. Vest politidistrikt hadde gjort et grundig forarbeid, så vi måtte avsette de nødvendige ressursene for å følge opp dette skikkelig, sier politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt.

Hun leder spesialgruppen som ble opprettet da politiet på Romerike fikk sendt over fire saker knyttet til operasjon Dark Room.

35 saker hos Kripos

Spesialgruppen har underveis avdekket en rekke nye overgrepssaker. Det har ført til at ytterligere 11 personer er identifisert og anmeldt. I tillegg er 35 saker sendt over til Kripos fordi kontaktene her er bosatt i utlandet, skriver NTB.

- Til sammen har vi klart å identifisere 34 nye brukeridentiteter. Vi har brukt mye ressurser på dette fordi vi så at mange av chattedialogene går over lang tid og det kommer oppfordringer til svært alvorlige straffbare handlinger, sier Kiær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!