TERRORTILTALT: Anders Behring Breivik ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TERRORTILTALT: Anders Behring Breivik ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Barneskolelærer støtter Breivik på Facebook

Skaper sterke reaksjoner på Ringsaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk som er bosatt i Ringsaker, er sjokkert over at mannen kan arbeide som lærer i skolen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Flere har tatt vare på mannens oppdateringer på Facebook, og en fersk melding fikk skoleledelse og sambygdinger til å reagere:

«Håper Ap atter setter ut AUF-ere på Utøya i året som kommer, og at året byr på en ny flott jaktsesong der ute».

Politiet følger også med på mannen nå.

Fulgte fengslingsmøtet Noen timer etter at mandagens fengslingsmøte i Oslo tingrett var over, skrev Ringsaker-læreren dette om massedrapsmannen:

«Godgutten gjør en god figur på TV».

Ringsaker-mannen lager ifølge Hamar Arbeiderblad volds- og voldtektsfilmer på fritida, og foreldre på skolen synes det er skremmende at han får undervise barna deres.

Mannen ble imidlertid sendt rett hjem da skoleledelsen ble gjort oppmerksom på mannens fritidsaktivitet.

Ovevåkes Rådmann Jørn Strand sier kommunen vil bruke kort tid på å komme fram til en løsning på personalsaken. Mannen ble ansatt i et lærervikariat i fjor høst, skriver NTB.

Kriminalsjef Stig Aarlien ved Ringsaker lensmannskontor opplyser at de følger med på mannen, også på hans Facebook-side.

- Det som nå ligger åpent på veggen, er absolutt innenfor grensen. Men får vi tilgang til ytringer som bryter med bestemmelser i straffeloven, skal vi følge opp. Det er åpenbart at denne mannen ikke egner seg som forbilde for barneskoleelever, sier Aarlien.

Varetekt Da Anders Behring Breivik entret rettsalen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett på mandag, strakte han fram hendene med knyttet neve og gjorde, ifølge forsvarer Geir Lippestad, en type høyreekstrem hilsen.

I tillegg smilte Breivik til de frammøtte.

Han fikk i overkant av to minutter til å komme med sin forklaring om hvorfor han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter siktelsen.

Han hevdet seg utsatt for etnisk rensing og mener han som en del av Norges urbefolkning hadde rett til å forsvare seg - derfor påberopte han seg nødverge og videre begjærte seg løslatt med umiddelbar virkning.