Barneskolerektor tiltalt for vold mot elev (10)

Har erkjent å ha tatt tak i gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektoren ved en barneskole i Sør-Rogaland møter tirsdag i retten, tiltalt for legemsfornærmelse mot en tiåring. Etter over halvannet års ventetid får de involverte forklare seg om episoden.

Hendelsene som skal belyses i Jæren tingrett tirsdag og onsdag fant sted 10. mars i fjor. Tirsdag vil tiltalte og tre vitner forklare seg i saken, i tillegg til at retten får avspilt dommeravhør der den nå 12 år gamle gutten forteller hvordan han opplevde at rektoren utøvde vold mot ham. Rektoren har tidligere erkjent å ha tatt tak i gutten, men kjenner seg ikke igjen i den øvrige beskrivelsen av hendelsen.

Tiltalen gjelder legemsfornærmelse og rektoren risikerer en betinget fengselsstraff med en prøvetid på to år hvis han blir funnet skyldig.

Fram til tiltalen ble tatt ut, over et år etter hendelsen, var rektoren i arbeid og gutten fulgte undervisning på samme skole.

- For fornærmede har det vært en stor påkjenning at det har tatt så lang tid å få saken opp for retten. Han har vært redd rektoren og vurdert å bytte skole, sier bistandsadvokat Janne Karin Rasmussen til NTB.

Hun har varslet at hun vil legge ned påstand om oppreisningserstatning.

Etter vitneforklaringene i retten blir det befaring på skolen tirsdag.

(NTB)