Barneslavene forteller

Slaveskipet Etireno kom til land i Benin med 41 barneslaver etter å ha vært savnet i flere døgn. Nå bekrefter barna at de har blitt solgt som slaver – mange av dem av sin egen familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Stort sett samtlige har sagt at de var på vei til arbeid i Gabon. En del sier at familien deres har fått betalt for det, sier Bernard Boeton ved hjelpeorganisasjonen Terre des Hommes til det tyske tidsskriftet Focus, skriver Aftonbladet. Organisasjonen har tatt hånd om 23 barn, hvor familien er ukjent.

Søket etter et mulig slaveskip endte med full forvirring da skipet Etireno la til havn i Benins hovedstad Cotonou 17. april. Hjelpeorganisasjonene som tok i mot de 147 passasjerene med mange foreldreløse barn begynte å tvile på om det virkelig var et slaveskip. Nå viser det seg at deres første antakelser var rett.

Unicef har tidligere uttalt at minst 200.000 barn jobber under slavelignende forhold i det vestlige og sentrale Afrika. Barna ender opp med å jobbe som tjenere og sexslaver, eller på kakao-plantasjer.

(Dagbladet.no)

BARNESLAVER:</B> En havnearbeider bærer på land ett av barna på slaveskipet Etireno.