Corona:

Barnesmitte verre enn noensinne

I september registrerte Oslo kommune flere covid-19-tilfeller blant barn og unge i barnehage- og skolealder enn noensinne.

CORONAVIRUSET: Line Vold om smitte på skoler. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet. Foto: NTB / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har det blitt registrert flere tilfeller blant barn og unge i barnehage- og skolealder i Oslo, viser nye tall fra Oslo kommune. Samtidig har det blitt registrert smitte ved hele 40 skoler i Oslo og 17 skoler i Bergen siden skolestart etter sommerferien, opplyser kommunene til Dagbladet.

Statistikken viser at april var den verste måneden før september i Oslo. Den gang ble det registrert totalt 99 smittetilfeller blant barn og unge i barnehage- og skolealder i Oslo kommune. I september ble det derimot registrert 143 smittetilfeller i de samme gruppene.

Antallet smittetilfeller i september er også betydelig høyere enn i august, da det ble registrert totalt 56 smittetilfeller blant barn og unge i barnehage- og skolealder i Oslo kommune.

Skolesmitte

Totalt går det omkring 119 000 barn og unge i barnehager og skoler i Oslo. Oslo kommunes tall viser ikke hvor personene har blitt smittet. I april var skolene åpne i bare fire dager, mens september er den første måneden hvor skoler og barnehager har vært åpne en hel måned med gult tiltaksnivå.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen sier at de ikke opplever en særlig stor økning blant barnehagebarn og skoleelever.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer