Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset, New York

Barnesykdom skremmer New York

Stadig flere barn får betennelsessykdom som kanskje kan knyttes til coronaviruset.

KAN KNYTTES TIL COVID-19: Over 50 barn i New York har fått påvist en sjelden betennelsessykdom, opplyser byens ordfører Bill de Blasio. Video: AP Vis mer

Over 50 barn i New York har fått påvist en sjelden betennelsessykdom som kanskje kan knyttes til coronaviruset, opplyser byens ordfører Bill de Blasio.

52 barn har fått påvist det som er kjent som Kawasakis syndrom, en sjelden sykdom som fører til vedvarende feber, utslett, magesmerter, hovne kjertler og oppkast hos barn.

- Skremmende

Ytterligere ti barn har lignende symptomer og blir nå utredet, opplyser de Blasio.

Av de 62 er det 25 som har testet positivt for coronaviruset, mens 22 har antistoffer mot viruset. Ett av barna har mistet livet, ifølge New Yorks ordfører.

CORONAVIRUSET: Fagmiljøene diskuterer om dette kan være enda et form for symptom på coronasmitte. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Også andre steder i USA, samt i flere europeiske land, er barn innlagt på sykehus med samme symptomer. I noen tilfeller kan også blodkar og vitale organer som hjertet og kransarteriene, bli betente.

- Dette er tankevekkende, det er rett og slett skremmende, sier Bill de Blasio, som oppfordrer foreldre til å være på vakt og straks søke legehjelp ved mistanke om at barna kan ha fått sykdommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!