- Barnesykkel mot kniv i basketaket

Avdøde og siktede hadde avtalt å møtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17 år gamle Watan Faramarzi døde av knivskadene han ble påført under et basketak mellom han og en 18 år gammel kamerat på Rykkinn i Bærum i går.

- Det hadde vært en uenighet mellom de to på lørdag. I går avtalte de og møtes for å gjøre opp. Da oppsto det et basketak mellom de to, sier førstebetjent Stig-Arne Oma ved kriminalavdelingen i Asker- og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Les: - Den ene sa stygge ting om familien til den andre

Fremstilles for fengsling i dag

Ifølge politiet varte ikke basketaket så lenge. Politiet ønsker ikke å si noe om hvem som startet kampen, men forklarer at alt skjedde på kort tid.

- Avdøde plukket opp en barnesykkel som lå på stedet og brukte denne under basketaket. Det var da, i kampens hete, at han ble stukket med en kniv i overkroppen, sier førstebetjenten.

Politiet har ikke sykkelen i sin besittelse, men ønkser gjerne å få kontakt med eieren av barnesykkelen.

- De som eier den fjerna den fra stedet etter at det skjedde. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med eieren av sykkelen, slik at vi kan undersøke den, sier Oma til Dagbladet.no.

- Barnesykkel mot kniv i basketaket

Politiet har siktet en 18 år gammel mann for forsettlig drap. I dag fremstilles han for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett. Politiet ønsker å varetektsfengsle ham i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Vi mener vi nå har riktig mann og har ikke planer om å sikte flere personer i saken. Nå får domstolen vurdere om siktelsen er riktig, sier Oma.

Ønsker mildere siktelse

18-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, mener ikke klienten hans bør siktes for forsettlig drap.

- Jeg mener legemsbeskadigelse med døden til følge hadde vært en mer naturlig siktelse. De var venner før det tragiske skjedde. Han er dypt fortvilet over det som har skjedd, sier Iversen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen, men erkjenner de faktiske forhold.

ENDTE I DRAP: Basketaket mellom de to kameratene endte med at 17 år gamle Watan Faramarzi (17) døde. Han skal ha kastet en barnesykkel mot 18-åringen som svarte med det dødelige knivstikket. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet
ENDTE I DRAP: Basketaket mellom de to kameratene endte med at 17 år gamle Watan Faramarzi (17) døde. Han skal ha kastet en barnesykkel mot 18-åringen som svarte med det dødelige knivstikket. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet Vis mer
DREPT: Watan Faramarzi (17).
BARNESYKKEL: Etter det Dagbladet.no får opplyst skal det ha vært denne barnesykkelen 17-åringen skal ha kastet mot 18-åringen. Deretter skal 18-åringen ha svart med å stikke han med en kniv.