Barnesykkelen beslaglagt av politiet

Kom til rette etter Dagbladet.no-etterlysning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne lille barnesykkelen som Watan Faramarzi (17) skal ha kastet mot den drapssiktede 18-åringen under basketaket ved lekeplassen på Rykkinn i Bærum var lenge et mysterium for politiet.

Bærumspolitiet var svært interessert i å komme i kontakt med de som kunne vite noe om hvor den lilla sykkelen som ble forlatt på åstedet hadde havnet hen.

Etter at Dagbladet.no skrev om saken har den nå kommet i politiets besittelse, opplyser politiførstebetjent Stig-Arne Oma ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt.

- Det ringte en person inn. Det var datteren hans sin sykkel. Vi er fornøyde med å ha fått inn sykkelen. Den kan bli veldig nyttig ved en eventuell rekonstruksjon av det som skjedde senere, sier Oma til Dagbladet.no.

Ifølge siktedes egen forklaring skal drepte Watan Faramarzi ha kastet sykkelen mot 18-åringen fra kort hold. Dette skal senere ha bidratt til knivstikket som drepte ham.

Ifølge 18-åringen, skal ikke knivstikket ha skjedd med vilje. Mannen skal ha blitt forskrekket da han så blod på kniven. Han skal deretter ha sluppet kniven og løpt av gårde.

I går godtok 18-åringen varetektsfengsling i fire uker. Senere å dagen ble det holdt minnestund for Watan - der blant annet faren hans holdt en appell.

Sykkelen som nå er hos politiet vil bli undersøkt av politiet, men de har liten tro på å finne blod- eller andre biologiske spor på den.

- KOM TIL RETTE: Denne lilla barnesykkelen forsvant fra åstedet ved lekeplassen like etter drapet. Politiet var lenge interessert i å få tak i den. Den skal undersøkes og senere brukes i en rekonstruksjon. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet
- KOM TIL RETTE: Denne lilla barnesykkelen forsvant fra åstedet ved lekeplassen like etter drapet. Politiet var lenge interessert i å få tak i den. Den skal undersøkes og senere brukes i en rekonstruksjon. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/Dagbladet Vis mer

- Det har nok vært veldig mange hender på den sykkelen siden det skjedde nå, men det er heller ikke hovedpoenget vårt. Det er godt å ha den, da vet vi hva avdøde hadde med seg i basketaket. Ikke bare siktede som hadde kniv, sier Oma.

DREPT:</B> Watan Faramarzi (17).