Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnet fortalte om drap da legevakta ringte

Familien på Torshov var i kontakt med legevakta om medisinske problemer kvelden før moren (39) ble drept.

DREPT: En 39 år gammel kvinne er funnet drept i sin egen leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov. Hennes 47 år gamle ektemann er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
DREPT: En 39 år gammel kvinne er funnet drept i sin egen leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov. Hennes 47 år gamle ektemann er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mye er fortsatt uklart etter at en kvinne (39) ble funnet drept i sin egen leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov i Oslo mandag morgen. Ektemannen (47) er pågrepet og siktet, men forklaringen i avhør skurrer, opplyser politiet.

- Han har ikke erkjent straffskyld, og det er mange uklarheter ved forklaringen. Han kan ikke si noe om en del ting vi lurer på, men mistanken mot ham er ikke svekket, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Nye opplysninger antyder at kvinnen ble drept mellom midnatt og «morgenkvisten» på mandag. Det ble opprinnelig meldt at ekteparetes mindreårige sønn varslet 113-sentralen om hendelsen, men dette er «bare delvis riktig», sier Rohde.

- Familien hadde vært i kontakt med legevakten rundt midnatt, angående et medisinsk spørsmål. Morgenen etter ringte de tilbake for å høre etter hvordan det sto til. Barnet tok da telefonen, og de ble klart at det lå et dødt menneske i leiligheten, sier Rohde.

- Legevakten varslet deretter AMK, som i tur varslet politiet, legger hun til.

Hvor lenge kvinnen har ligget død i leiligheten før denne telefonsamtalen er ikke klart. 

Vil avhøre barna Ekteparets to små barn, en gutt og ei jente som er under ti år gamle, var tilstede i leiligheten drapsnatten. Det er ikke klart om de bevitnet hendelsen direkte, og politiet har ikke grunn til å tro at ytterligere personer enn familien på fire var på åstedet.

Ett eller begge barn vil trolig bli avhørt utover uka.

Rohde sier de begynner å få oversikt over selve handlingsforløpet og drapet, men vil ikke offentliggjøre ytterligere detaljer.

Både siktede og avdøde er opprinnelig fra Midtøsten. Ektemannen fikk innvilget norsk statsborgerskap i 1999 og den drepte ble norsk statsborger i 2005. Ingen av dem skal være kjent av politiet fra før.

- Stille familie Naboer i bygården på Torshov har uttalt at de hørte bråk før drapet ble kjent neste morgen. Om dette har sammenheng med hendelsen er foreløpig ikke kjent.

Naboer i den aktuelle bygården har forklart til politiet at de hørte bråk kvelden før hendelsen ble kjent. Om dette har sammenheng med drapet er foreløpig ikke kjent.

Naboer forteller til Dagbladet at det var en stille familie, som aldri lagde noe bråk, og sjelden snakket med naboene.

- Det var vanlige folk, som ikke tilhørte noe miljø her, sier en av naboene til Dagbladet.

Avdødes pårørende i utlandet er foreløpig ikke varslet, opplyser Rohde.

AVSPERRET:  Politiet har sperret av et lite treskjul hvor beboernes søppelkasser er samlet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
AVSPERRET: Politiet har sperret av et lite treskjul hvor beboernes søppelkasser er samlet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media