KRITISK SKADD: Lensmann i Namsos og Fosnes og Svenn Ingar Viken (t.v.) og politiadvokat Amund Sand på pressekonferansen på politistasjonen i Namos i forbindelse med barnet som ligger livstruende skadet på St. Olavs hospital i Trondheim, der foreldrene er siktet for å ha forvoldt skaden. 

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISK SKADD: Lensmann i Namsos og Fosnes og Svenn Ingar Viken (t.v.) og politiadvokat Amund Sand på pressekonferansen på politistasjonen i Namos i forbindelse med barnet som ligger livstruende skadet på St. Olavs hospital i Trondheim, der foreldrene er siktet for å ha forvoldt skaden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Barnet som er livstruende skadd ligger i koma - mor og stefar siktet for vold

Barnet som er livstruende skadd ligger i koma med hodeskader, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS/OSLO (Dagbladet): Barnet som ligger kritisk, livstruende skadd på St. Olavs hospital i Trondheim, har hodeskader og ligger i koma.

Det opplyste lensmann i Namsos og Fosnes, Svenn Ingar Viken, under en pressekonferanse i ettermiddag.

Moren og stefaren til barnet, som er under fem år, er siktet for å ha utøvd grov vold mot barnet. Begge nekter straffskyld, og sitter i politiets varetekt.

Slo alarm

Det var natt til mandag at barnet ble tatt med til lege med alvorlige skader. Legen slo alarm og mistenkte at barnet hadde blitt utsatt for vold. Barnevernet tok deretter kontakt med politiet 03.02.

I mellomtida ble barnet fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim for behandling. Der fikk barnet påvist kritiske og livstruende skader.

Moren og stefaren er siktet etter straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner, for å ha utøvd grov vold mot barnet.

Begge skal framstilles for varetektsfengsling i løpet av uka.

- Moren til barnet er fra Øst-Afrika, er i 20-åra og har midlertidig opphold i Norge. Hun har vært bosatt i den aktuelle kommunen i Namdal siden 2015, sier lensmannen.

Stefaren er også fra Øst-Afrika, men fra et annet land. Han skal ha oppholdstillatelse i Italia, ifølge politiet.

Det skal bo fire barn, deriblant det skadde barnet, på den aktuelle adressen.

Nekter straffskyld

- Min klient ringte AMK da han mente at barnet trengte helsehjelp. Ambulansen kom hjem til dem, slik jeg har forstått det, sier advokat Anders Kjøren til Dagbladet.

Han forsvarer den siktede stefaren i saken. Han understreker at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen og er ukjent med noe som helst form for voldsbruk, sier Kjøren.

Mandag satt stefaren i avhør med politiet.

Også barnets mor stiller seg uforstående til siktelsen.

- Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt, sier advokat Torfinn Svanem til Adresseavisen.

Kvinnen måtte fraktes til sykehus da hun fikk et illebefinnende under politiavhør, opplyser Svanem.