Barnets beste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg syntes Vessela Kristensen har mange flotte poenger å komme med. Mange karrierer kan man kombinere med barn. Poenget er vel at velger man å få barn til denne turbulente verden, burde barnet/ barna være første prioritet. Uansett hva slags yrke man har, bør det være nøye gjennomtenkt om ens yrke tillater en helomvending som barn krever. Tilværelsen for barn og unge i dag er enormt krevende psykisk, og jeg vil mene at det kreves tilstedeværende foreldre med overskudd til å støtte barnas hverdag som ofte er preget av press.

Det er individuelt hvor mye overskudd hvert enkelt menneske har. Noen arbeider også mer effektivt enn andre og kan evt. få mer fritid. Derfor må man selv se det an om man får nok kvalitetstid med barna sine. Det viktigste er at barna får sine behov tilfredstilt fra foreldrene sine. Hvis ikke kan konsekvensene bli tragiske; noe vi har sett mye av hos barn og unge som vokser opp i familier der karrieren kommer først (selvsagt ubevisst) og foreldrene ikke har vært bevisste nok på hva barna deres trenger.

At ettåringer er klare for å løsrive seg såpass fra sin mor at barnet er klar for lange hverdager i barnehage eller hos dagmamma, er en annen diskusjon. Jeg tror det er viktig at hver enkelt mor/barn- par kjenner godt etter hva som føles riktig i løsrivningsprossessen, dessuten at mor leser seg opp om barnepsykologi og deretter gjør seg sine egne konklusjoner.

Spesielt siden samfunnet vårt er såpass psykisk krevende som det er i dag, tror jeg det er enormt viktig at foreldre ser viktigheten av hva barnets beste innebærer. Jeg mener at mamma og pappa- jobben er det viktigste og mest verdifulle arbeidet man kan gjøre i livet. Selvsagt burde man realisere seg selv på andre måter også, men må det skje de første, sårbare leveårene av barnas liv? Jeg tror også det er viktig å tenke over hvorfor man vil ha barn; er det kun fordi det er stas med ett avkom? Er man villig til å bevisst ta den viktigste jobben i verden?