Barnets beste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg syntes Vessela Kristensen har mange flotte poenger å komme med. Mange karrierer kan man kombinere med barn. Poenget er vel at velger man å få barn til denne turbulente verden, burde barnet/ barna være første prioritet. Uansett hva slags yrke man har, bør det være nøye gjennomtenkt om ens yrke tillater en helomvending som barn krever. Tilværelsen for barn og unge i dag er enormt krevende psykisk, og jeg vil mene at det kreves tilstedeværende foreldre med overskudd til å støtte barnas hverdag som ofte er preget av press.

Det er individuelt hvor mye overskudd hvert enkelt menneske har. Noen arbeider også mer effektivt enn andre og kan evt. få mer fritid. Derfor må man selv se det an om man får nok kvalitetstid med barna sine. Det viktigste er at barna får sine behov tilfredstilt fra foreldrene sine. Hvis ikke kan konsekvensene bli tragiske; noe vi har sett mye av hos barn og unge som vokser opp i familier der karrieren kommer først (selvsagt ubevisst) og foreldrene ikke har vært bevisste nok på hva barna deres trenger.

At ettåringer er klare for å løsrive seg såpass fra sin mor at barnet er klar for lange hverdager i barnehage eller hos dagmamma, er en annen diskusjon. Jeg tror det er viktig at hver enkelt mor/barn- par kjenner godt etter hva som føles riktig i løsrivningsprossessen, dessuten at mor leser seg opp om barnepsykologi og deretter gjør seg sine egne konklusjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer