NY BARNELOV: Barne- og likestillingsminister Anniken HUitfeldt legger fram forslag til ny barnelov. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
NY BARNELOV: Barne- og likestillingsminister Anniken HUitfeldt legger fram forslag til ny barnelov. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

- Barnets interesser skal veie tyngst

Få ønsket delt bosted i høringsrunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dagbladet skrev i går, regelrett slakter tidligere barne-og likestillingsminister Karita Bekkemellem Anniken Huitfeldts forslag til ny barnelov i den varslede mannsmeldingen. Bekkemellem kaller forslaget «konservativisme på sitt beste».

— Hva synes du om Karita Bekkemellems kritikk av deg?

—?Karita Bekkemellem og jeg er uenig når det gjelder delt bosted som hovedregel. Dette forslaget fikk liten støtte fra utvalget som Karita nedsatte. Høringsinstansene gir også liten støtte til dette forslaget, sier barne-og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

—?Forskning viser at delt bosted fungerer veldig bra for en del barn, men det er en del forutsetninger som på være på plass, påpeker hun.

—?Vil statsråden gå inn for en lovendring der mor og far blir likestilt som omsorgspersoner?

—?Mor og far er likestilt i dagens lovverk, men når det gjelder foreldreansvar er de ikke likestilt hvis de ikke bor sammen når barnet blir født. Men den øvrige delen av lovverket er i utgangspunktet kjønnsnøytralt, sier Anniken Huitfeldt.

Hun sier at dersom noen fedre føler seg diskriminert i rettsapparatet og mors interesser blir sterkere ivaretatt, er det i strid med intensjonene i lovverket. Det er barnets interesser som skal veies tyngst.