Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnevakt kastet seg unna flygende bil

KRISTIANSAND (Dagbladet): I vill fart kom Golfen kjørende mot kvinnen som trillet ei barnevogn. Hun reagerte lynraskt og kastet vogna og seg selv ut av veien, ned en skråning og ut på et jorde. Mens de lå der, fløy vraket av bilen over dem før den landet i et epletre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De har hatt utrolig flaks: Barnet, en gutt på halvannet år, fikk en kul i hodet. Barnevakta slapp fra ulykken langs Kystveien i Kristiansand i 17.30-tida i går, med skrekken og noen skrubbsår.

Barnevogna ble slått skjev og et hjul falt av. Det lå glassbiter i vogna, og kalesjen var spettet av maling som skvatt fra bagasjerommet da bilvraket kom flygende over dem. Også kvinnen og gutten ble fulle av maling.

Etter det Dagbladet forstår, var kvinnen i tjueåra ute på trilletur i det fine høstværet med gutten på halvannet år fra nabolaget.

Barnevaktas raske reaksjonsevne i den ekstremt farlige situasjonen reddet etter all sannsynlighet både hennes og barnets liv.

Uten førerkort

I bilen satt tre personer - føreren (26) uten førerkort - og to unge jenter. Føreren så utrolig nok fysisk uskadd ut etter ulykken. De to jentene på 17 og 18 ble skadd, men ikke livstruende.

- Den ene satt fastklemt, og det var noe dramatisk fordi det begynte å ryke av bilmotoren, forteller øyenvitnet Knut Uberg (43). De tre i bilen ble innlagt ved Vest-Agder sentralsykehus.

- Det er det råeste jeg har sett, sier Uberg som sto 50- 60 meter fra ulykkesstedet. På sekundene det tok før han nådde fram, hadde kvinnen spurtet i sikkerhet gjennom hagen, med barnet på halvannet år i armene.

Ifølge Uberg var sjåføren i sjokk etter ulykken, men fortalte at han svingte unna da han så kvinnen og barnevogna. Det førte til skrens, og det som kunne ført til en tragedie.

Beboerne har kjempet for å få bedre vei i 20 år. Særlig om sommeren er det stor trafikk og mange farlige situasjoner langs Kystveien.

Det er ikke hver dag kriminalteknikerne rykker ut til en ulykke uten omkomne. Her var skrensesporene 40 meter lange, før ulykkesbilen traff bakken på venstre side av veien, løftet seg over veien før det knuste og skeive vraket dumpet i bakken og hoppet videre til et epletre.

Vill fart

Øyenvitner til kjøringen mener farten må ha vært oppe i 140- 150 kilometer i timen rett før den krappe venstresvingen på bakketoppen, der føreren plutselig oppdaget barnevogna og kvinnen 40- 50 meter foran.

- Bilen kjørte så vilt at en lege som så det, kastet seg i bilen og kjørte etter. Hun var sikker på at det ville gå galt, og fikk rett, forteller Uberg.

Legen ga førstehjelp og ble med ambulansen til sykehuset.