Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnevakt tilstår overgrep mot over 20 barn under fire år

Den 27 år gamle lærervikar annonserte sine tjenester som barnevakt på nettet.

TOK BETALT: Som barnevakt tok 27-åringen betalt for å misbruke barn. Nå har han tilstått overgrep på over 20 barn. Foto: EPA/Depoitizoekt.nl/Scanpix
TOK BETALT: Som barnevakt tok 27-åringen betalt for å misbruke barn. Nå har han tilstått overgrep på over 20 barn. Foto: EPA/Depoitizoekt.nl/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amsterdam-politiet gikk mandag offentlig ut og ba om tips etter at de tirsdag forrige uke arresterte en 27 år gammel vikarlærer som er mistenkt for en rekke overgrep, melder nyhetsbyrået AP.

Lærer og barnevakt 27-åringen jobbet som lærervikar for minst to førskoler og han hadde også sin egen internettside hvor han leide ut sine tjenester som barnevakt.

- Vi frykter dette kan være blant historiens groveste overgrepssaker i Nederland, sa byens borgermester Eberhard van der Laan på en pressekonferanse seint søndag kveld.

Han fortalte videre at over 50 foreldre er kontaktet og informert om at den 27 år gamle vikarlæreren enten har misbrukt deres barn eller er mistenkt for å ha gjort det.

- Vi mistenker grovt misbruk, utført av en person som ble arrestert sist tirsdag. Jeg mener det er viktig at jeg også informerer foreldrene til barna, sa van der Laan.

Oppdaget på TV To separate pressekonferanser er planlagt avholdt i Los Angeles og Haag denne uka, der utviklingen i den omfattende etterforskningen skal legges fram.

Den 27 år gamle vikarlæreren ble arrestert tirsdag 7. desember etter at et nederlandsk TV-program viste det de hevdet var et bilde av et uidentifisert overgrepsoffer.

- Dette bildet ble også beslaglagt i en etterforskning i USA og fra våre kollegaer der fikk vi vite at bildet var fra Nederland, det sier sjefetterforsker Herman Bolhaar i saken mot 27-åringen.

Videre sier han at foreldrene til overgrepsofferet identifiserte sitt eget barn på bildet som ble vist på nederlandsk fjernsyn og kontaktet deretter politiet.

Under fire år 27-åringens PC er beslaglagt og politiet bekrefter at den inneholder barnepornografi. Vikarlæreren har tilstått  over 20 sexovergrep mot svært unge barn.

- Ofrene var både jenter og gutter under fire år, sier Bolhaar.

Den 27 år gamle vikarlæreren er nederlandsk statsborger men opprinnelig fra Riga i Latvia. Politiet gikk også ut med bilde av 27-åringen.

- Vi ønsket å varsle også andre om at dette var barnevakten deres, sier Bolhaar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!