Barnevakta kjører 800 km

Mens pappa er på møte i dette bygget, kjører en av besteforeldrene over 800 kilometer for å bistå. Sametinget betaler barnevakta over 6000 kroner hver gang - i lønn og kjøregodtgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Representanten er gift og bosatt i Karasjok, hvor også hans kone jobber. Paret har to barn i skolealder.

Det er en av representantens egne foreldre som stiller opp som barnevakt i forbindelse med møtevirksomheten i Sametinget. Besteforeldrene kjører over 400 kilometer fra sitt hjemsted til Karasjok når behovet melder seg. For dette får de dekket kjøregodtgjørelse, i tillegg til at de blir godtgjort for jobben.

På spørsmål fra Dagbladet opplyser representanten selv at døgnsatsen for hans to barn er 900 kroner. Møtene det ifølge ham dreier seg om, er Sametingets plenumsuker. De avholdes fire ganger i året. Barnevaktbehovet har vært der fra søndag til fredag.

Full krasj

- Det er bare besteforeldre som stiller opp på sånne betingelser. Vi har forsøkt andre barnevakter, men de gangene har det blitt full krasj. Det har rett og slett ikke vært mulig å finne barnevakt i Karasjok. Det er underordnet hvem barnevakta er, men det er viktig at barna føler seg trygge, sier representanten til Dagbladet.

Han understreker at foreldrene ikke får dekket tapt arbeidsfortjeneste, noe han mener de burde fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer