DØMT TIL DØDEN: 35 år gamle Mo Huanjing er nå henrettet for mordbrann. Foto: AFP / NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: 35 år gamle Mo Huanjing er nå henrettet for mordbrann. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Barnevaktas plan gikk fryktelig galt. Nå er hun henrettet

Forsøket på å bli helt gikk ikke som det skulle.

Spilleavhengige Mo Huanjing planla å tenne på brannen, for så å bli helten som slokket den. Det gikk mildt sagt ikke helt som hun hadde tenkt.

Brannen kom ut av kontroll, og en kvinne og hennes tre barn døde brannen.

Trengte mer penger

Den 35 år gamle barnevakta var spilleavhengig, og stjal smykker og lånte penger fra familien hun jobbet for, i takt med at spillegjelden hennes vokste. Ifølge danske BT skal familien ha tapt mer enn 300 000 kinesiske yuan, omtrent 350 000 norske kroner.

I rettssaken forklarte hun at planen var å tenne på, for så å slokke brannen, i håp om at familien ville bli så takknemlig at de ville låne henne mer penger. Brannen kom imidlertid raskt ut av kontroll, og Mo forlot leiligheten. De tre barna på 6, 9 og 11 år og deres mor kom seg ikke ut.

Ifølge BBC brukte Mo en lighter til å starte brannen i stua i leiligheten i 18. etasje, før hun rømte da flammene tok overhånd.

Faren til barna, Lin Shengbin, var ikke hjemme da brannen brøt ut.

- Endelig er djevelen Mo Huanjing henrettet. Vi har ventet lenge på denne dagen, skriver Lin på det sosiale mediet Weibo.

Han sa ifølge BBC at han føler rettferdigheten har seiret, men tror likevel det blir tøffere framover.

- Villig til å bli dømt til døden

- Veien videre blir enda vanskeligere sa han, og delte et bilde av kona og barnas gravstøtter på det kinesiske sosiale mediet Weibo.

Henrettelsen skjedde forrige fredag. Mo skrev et brev som ble offentliggjort i forbindelse med rettssaken, der hun angrer på det hele.

- Hvis min død kan gjøre at alt begynner på nytt, er jeg villig til å bli dømt til døden, skrev hun ifølge New York Times.

Saken fikk stor oppmerksomhet i Kina på grunn av de tragiske omstendighetene og meldinger om at brannvesenet reagerte seint på meldingen om brannen. Brannvesenet selv mener anklagene er feil, og har forklart at det hele gikk galt på grunn av dårlig trykk i vannet, og at bygningen var dårlig sikret mot brann.