SIKTET: En 28 år gammel kvinne er siktet for å ha drept en to måneder gammel gutt mens hun satt barnevakt. Hun skal ha tatt med seg den døde gutten på McDonald's, og prøvde å skjule at han var død da hun leverte ham tilbake til moren. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: En 28 år gammel kvinne er siktet for å ha drept en to måneder gammel gutt mens hun satt barnevakt. Hun skal ha tatt med seg den døde gutten på McDonald's, og prøvde å skjule at han var død da hun leverte ham tilbake til moren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Barnevakten tok med seg dødt spedbarn på McDonald's

Lot som han var i live da hun leverte han tilbake til moren.

I oktober satt en 28 år gammel kvinne barnevakt for en to måneder gammel gutt og hans storebror i Wisconsin i USA. Det som skulle være en trygg avlastning, endte med alle foreldres mareritt – den yngste gutten døde.

Barnevakten og kjæresten skal ha dratt på McDonald's da han kom hjem den ettermiddagen, og tok det døde barnet med seg.

Da moren kom for å hente barna, skal hun ha pakket ham inn i en vinterdress og gitt ham fra seg, uten å fortelle moren at han var død. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Politiet skal ha funnet moren mens hun desperat forsøkte å gjenopplive sønnen, men det var allerede for seint. Han hadde vært død i flere timer.

- Ikke fortell det til noen

Barnevakten er nå siktet for drapet på gutten, samt for mishandling av en elleve måneder gammel jente som hun satt barnevakt for i august.

Ifølge siktelsen skal hun ha sendt en tekstmelding til den to måneder gamle guttens mor to timer etter at hun hadde levert fra seg barna.

Der opplyste hun om at en lokalavis hadde publisert en sak om at hun var siktet for barnemishandling, og at hun derfor ikke skulle ha kontakt med barn. Så hun ba moren om å ikke fortelle noen at hun hadde passet på barna hennes.

Da moren seinere kom for å hente sine to sønner, var han allerede plassert i bilsetet sitt, innpakket i den store vinterdressen og med ei lue dratt ned foran øynene.

Moren fortalte politiet at hun trodde han sov, ettersom klokka var ni på kvelden. Da hun oppdaget at han ikke pustet, ringte hun umiddelbart nødnummeret, mens hun forsøkte å redde ham.

Gjorde ingenting for å redde ham

28-åringen hevder at hun ikke drepte gutten, men at hun heller ikke gjorde noen innsats for å redde ham. Hun fortalte politiet at hun visste at han var død.

Obduksjonen viste at gutten hadde dødd av omfattende hodeskader, som følge av flere slag mot hodet. I tillegg hadde han betydelige skader på halebeinet.

- Det var brukket og forskjøvet, noe som indikerer at det har vært brukt betydelig makt, forklarte rettsmedisiner Robert Corliss, ifølge Milwaukee Journal Sentinel.

Den elleve måneder gamle jenta som ble skadet i august, skal ifølge barnevakten ha falt fra sofaen mens hun sov. Skadene var ikke omfattende, men legene fortalte foreldrene at de ikke samsvarte med barnevaktens forklaring.

Ifølge Milwaukee Journal Sentinel søkte kjæresten hennes om besøksforbud i 2010, etter at hun skal ha fortalt at hun mishandlet deres to sønner. Etter dette ble hun fratatt de fire barna. Barnevernet skal ikke ha vært klar over at hun hadde fått ett til.

Kvinnen sitter nå i varetekt, og er gravid med sitt sjette barn. Saken begynte i retten fredag, og er ventet å fortsette 18. januar.