Barnevernet anmeldte overgrep på gutt (5)

Barnevernet i Grenland anmeldt det påståtte overgrepet, da de fikk nye opplysninger om hva som skal ha skjedd i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at en 20 år gammel barnehageonkel fra Grenland er siktet for seksuell omgang mot en fem år gammel gutt.

20-åringen nekter en hver form for straffskyld, men er varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll.

- Min klient stiller seg fullstendig uforstående til den alvorlige siktelsen. Han gjør det han kan for å bidra til at denne saken blir oppklart, sier advokat Knut-Erik Søvik til Dagbladet.

Barnevernet
Barnevernsleder Ola Fadnes avviser på det mest bestemte at barnevernet i Grenland først undersøkte / etterforsket saken som Dagbladet skrev i går, før de tok kontakt og anmeldte forholdet til politiet.

- Vi fikk i fjor høst en bekymringsmelding fra barnehagen. Den undersøkte vi. Først i februar - da vi fikk opplysninger om at gutten skal
ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep-  tok vi umiddelbart kontakt med politiet, sier Fadnes.

- Men ble ikke barnevernet varslet av barnehagen allerede tidlig i fjor høst?

- Vi fikk da en bekymringsmelding, men hadde ikke grunnlag eller opplysninger som gjorde at vi kunne anmelde forholdet. På det tidspunkt hadde vi ingen indikasjoner om seksuelt misbruk, sier barnevernsleder Ola Fadnes i Skien.

- Det er viktig for oss å understreke at vi ikke etterforsker, men vi undersøker opplysninger. Det gjorde vi også med bekymringsmeldingen fra barnehagen, sier Ola Fadnes til Dagbladet.

Nye avhør
20-åringen som er siktet for å begått seksuelle overgrep mot den fem år gamle gutten skal i morgen torsdag, avhøres på ny av politiet.

Samtidig starter dommeravhør av en rekke barn i den aktuelle barnehagen.

Etter hva Dagbladet får opplyst er årsaken til dommeravhørene at politiet vil forsikre seg om at det ikke er mistanke om at flere av barna i barnehagen kan ha vært utsatt for seksuelle overgrep.

Bakgrunnen for at barnehagen varslet barnevernet i fjor høst, skal være at flere av barna i barnehagen utviste en utagerende seksuell adferd.