KRIMTEKNIKERE:  Krimteknikere undersøker onsdag kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere undersøker onsdag kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

Barnevernet besøkte familien tirsdag denne uka

Far (29) siktet etter at en guttebaby ble funnet død i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet holdt i kveld pressekonferanse etter en død gutt på cirka ett år ble funnet i Vanvikan i Lensvik kommune i formiddag.

Siktet under voldsparagraf - Det er utferdiget en siktelse på far for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på pressekonferansen.

Far (29) er siktet etter straffelovens §229, første straffalternativ, jamfør §232.

- Med skjerpende omstendigheter menes at det skjedde ovenfor et forsvarsløst barn, opplyser politiadvokat Silje Valstad.

De ønsker ikke å gå inn på om det var synlige skader på barnet, eller hvilken vold som er utøvd mot barnet.

Barnevernet på besøk
Politiet opplyser at far og mor bodde sammen i huset, men at det ikke er flere barn i familien. De bekrefter at barnevernet var på hjemmebesøk hos barnefamilien i går, tirsdag.

- Politiet har ikke vært i direkte kontakt med paret før. Vi kan bekrefte om vi har blitt anmodet om bistand i heimen tidligere. Det har kommet en henvendelse som har bortfalt, sier Haugseth.

Barnevernet var tirsdag på besøk hos familien, og la inn en henvendelse om bistand fra politiet.

Barnevernet bekrefter - Vi kan bekrefte at vi var der i går og ba om bistand. Vi hadde en løpende dialog med politiet underveis om de skulle være med eller ikke, sier leder i Fosen barnevernstjeneste, Therese Guddingsmo til Dagbladet.

Hun vil ikke si om barnevernet har vært i kontakt med familien før gårsdagen, eller hva som var årsaken til hjemmebesøket.

- Vi kan ikke gå ut med informasjon om enkeltsaker, sier Guddingsmo

Paret er ellers ikke kjenninger av politiet.
Bodde sammen
Begge foreldrene er etnisk norske. Politiet vet foreløpig ikke om far var alene med barnet da barnet døde, men begge foreldrene var på stedet sammen med legen da politiet kom.

- Barnets mor får en helsevurdering i denne stund. Det er ikke klart hvorvidt hun er klar til å bli avhørt i kveld, sier Haugdah.

Han sier at politiet har dialog med den kommunale kriseledelsen og at de pårørende er varslet.

Død da legen kom Barnefaren er siktet og har blitt fraktet til Steinkjer politistasjon for avhør.

- Det som har kommet fram fra avhør er det som har kommet fram fra samtaler med legen på stedet, sier politiet.

Det ble først tilkalt helsepersonell til stedet, og det var en lege som varslet politiet om dødsfallet.  og på grunn av omstendighetene, varslet legen politiet.

- Legen ble oppringt av mor eller far i huset, fordi ungen var død. Barnet var dødt da legen kom, sier Haugdah.

Ordfører Einar Strøm sa tidligere i kveld til Dagbladet at barnevernet er koblet inn i saken.

Bistand fra Kripos Nord-Trøndelag politidistrikt får bistand av Kripos og Sør-Trøndelag politidistrikt i saken.

 HOLDER PRESSEKONFERANSE:  Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon under pressekonferansen tidligere i dag. Foto: Terje Næss/Dagbladet
HOLDER PRESSEKONFERANSE: Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon under pressekonferansen tidligere i dag. Foto: Terje Næss/Dagbladet Vis mer

Vanvikan er et tettsted i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag rett over Trondheimsfjorden, nær Trondheim.

 MISTENKELIG DØDSFALL:  Politiet i Nord-Trøndelag etterforsker dødsfallet til et lite barn i Leksvik kommune i dag tidlig. Det var en lege som varslet politiet. Barnefaren er pågrepet i saken. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet i Nord-Trøndelag etterforsker dødsfallet til et lite barn i Leksvik kommune i dag tidlig. Det var en lege som varslet politiet. Barnefaren er pågrepet i saken. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer