- Barnevernet bør koples inn ved charterfyll i Syden

Høyre-politiker ber barneministeren kontakte reiseselskapene.

FULL KONTROLL:  Høyres stortingsrepresentant Sveinung Stensland vil gi barn på ferietur i Syden bedre beskyttelse, når foreldre ikke har eksemplarisk kontroll som her. ILLUSTRASJONSFOTO: ARNE V. HOEM/DAGBLADET.
FULL KONTROLL: Høyres stortingsrepresentant Sveinung Stensland vil gi barn på ferietur i Syden bedre beskyttelse, når foreldre ikke har eksemplarisk kontroll som her. ILLUSTRASJONSFOTO: ARNE V. HOEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helsepolitiker Sveinung Stensland (H) ber barneminister Solveig Horne (Frp) ok å tya initiativ for å stoppe foreldrefyll på pakketur.

Stensland mener at barneministeren må kontakte reiseselskapene for å få til et samarbeid der man kan få på plass en bedre beredskap mot omsorgssvikt mot barn når familien er på chartertur.

Han tror et slikt initiativ kan gi bransjen en nødvendig dytt, slik at terskelen senkes for at den selv tar affære, skriver Vårt Land.

- Reiseselskapene bør nå ta et større ansvar. Og statsråden for norsk barnevern bør ta kontakt med dem om dette, mener Stensland, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

- Nok av eksempler - Nordmenn og billig alkohol i Syden er gjerne en dårlig kombinasjon. Det er nok av eksempler på at barn - som ser fram til en etterlengtet ferie med foreldre - rammes av fyll.

- Det går ikke an å regulere hvordan folk lever sitt ferieliv, men det går an å få på plass noen rutiner slik at barnevern kan kobles inn, mener Høyre-politikeren.

En meningsmåling som MMI har utført for organisasjonen Av-og-til, viser at 16 prosent har sett nordmenn beruset sammen med barn på ferie i utlandet. I aldersgruppen 30-39 år har hver femte nordmann opplevd dette.

(NTB).

BLIR BEDT OM Å KONTAKTE REISESELSKAPENE:  Barneminister Solveig Horne. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
BLIR BEDT OM Å KONTAKTE REISESELSKAPENE: Barneminister Solveig Horne. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer