-Barnevernet bør ta affære

Ordfører Fabian Stang reagerer på at barn bor i ulovlige brakkerigger.

BØR RIVES: Ordfører i Oslo Fabian Stang mener at ulovlige brakkerigger bør rives. Her ved rivingen av Holmenkollen. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)
BØR RIVES: Ordfører i Oslo Fabian Stang mener at ulovlige brakkerigger bør rives. Her ved rivingen av Holmenkollen. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis det er slik at barn bor i ulovlige brakkerigger under slike kritikkverdige forhold, så bør barnevernet gripe inn, sier ordfører i Oslo, Fabian Stang.

I Dagbladets oppslag har det kommet frem at flere tusen mennesker bor i trange brakkeanlegg som er ulovlige, enten fordi de er satt opp uten tillatelse fra Plan- og bygningsetaten (PBE), eller fordi tillatelsen har utløpt.

Beboere som Dagbladet har snakket med har også fortalt at det bor barn i brakkeriggene, selv om dette ikke egentlig er lov.

- Som å bo i en kaninboks - Jeg synes synd på dem som savner familiene sine så mye at de henter kone og barn og lar dem bo her. Det blir jo veldig trangt, og det er jo ikke noe for en unge å gjøre her. Jeg har vært her i to og et halvt år, og det er virkelig som å bo i en kaninboks, sier tyske Mario Körber, som har bodd to år i en brakkerigg i Verkseier Furulunds vei 47.

Ikke forskjell på folkOrdføreren sier han håper PBE tar affære. - Vi må klare å gi pålegg om riving dersom brakkene er ulovlige, sier Stang. Han understreker at de samme reglene bør gjelde for alle, og at det ikke skal gjøres forskjell på folk.- Uansett om de er arbeidsinnvandrere, sier Stang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer