<strong> FORTSATT SAVNET:</strong>  I går ettermiddag ble søstrene Rajana (6) og Somaja (8) bortført av sin far og hjelpere da de gikk av skolebussen om lag 15 kilometer fra Kongsvinger. Foto: Privat/Politiet.
FORTSATT SAVNET: I går ettermiddag ble søstrene Rajana (6) og Somaja (8) bortført av sin far og hjelpere da de gikk av skolebussen om lag 15 kilometer fra Kongsvinger. Foto: Privat/Politiet. Vis mer

Barnevernet hentet jentene - mor og far gikk til retten

Så trakk de saken. Denne uka skulle de forhandlet om langvarig plassering av Rajana og Somaja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De biologiske foreldrene til de to jentene som ble bortført på skoleveien i Kongsvinger i går, Mansur Mahashev (43) og mor (42), gikk allerede i januar i år til sivilt søksmål for Oslo tingrett for å få stoppet akuttvedtaket om å ta fra dem omsorgen for døtrene.

Det var like før jul  at Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker i Oslo og Akershus stadfestet et akuttvedtak fra barnevernstjenesten i Grorud bydel i Oslo om midlertidig omplassering av jentene.

- Ville få dem vekk En venn av jentenes pappa sier nå til VG at han ønsket å ta jentene tilbake fra fosterforeldrene i Kongsvinger.

- Han syns det var tungt at han nesten ikke fikk se dem, og ville derfor få dem vekk fra Norge. Han sa at han ville ta dem tilbake fra fosterforeldrene, sier den anonyme vennen, ifølge avisa.

Foreldrene gikk etter årsskiftet til Oslo tingrett for å få overprøvd vedtaket, men trakk selv søksmålet i februar.

- Far begjærte rettslig overprøving av akuttplassering av jentene. Imidlertid begjærte barneverntjenesten like etter omsorgsovertakelse av jentene, og da ble fars opprinnelige krav overfor tingretten uaktuelt. Derfor ble saken trukket, sier advokatfullmektig Cecilia Dinardi i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Langvarig plassering Hun representerer Mansur Mahashev i tvisten om omsorgsretten for døtrene.

Mahashev og barnas mor skulle vært i en såkalt hovedforhandling denne uka med Fylkesnemnda om en langvarig plassering av de to jentene på seks og åtte år.

Mor er representert med annen juridisk bistand enn faren.  Advokaten, som Dagbladet har fått oppgitt er morens advokat, har ingen kommentar.

Politianmeldt Mansur Mahashev er under etterforskning av politiet i Oslo, etter at barnevernet i Grorud bydel har anmeldt han for omsorgssvikt.

Det er ikke riktig som Dagbladet fikk opplyst, og skrev i går, at det er tatt ut tiltale mot han etter anmeldelsen.

Jourhavende jurist Trine Bingeland ved Stovner politistasjon bekrefter overfor Dagbladet at saken fortsatt er til etterforskning.

Mor i avhør
Politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt bekreftet tidligere i dag at jentenes mor er avhørt av politiet.

Samtidig er politiet sikre på to biler som er involvert i bortføringen av de to jentene.

<strong> SIKTET FOR FRIHETSBERØVELSE:</strong>  Mansur Mahashev. Foto Politiet.
SIKTET FOR FRIHETSBERØVELSE: Mansur Mahashev. Foto Politiet. Vis mer

Politiet etterlyser en mørkfarget Volvo XC90 med registreringsnummer BR 50 0 03 og en sølv- eller beigefarget Toyota Corolla Verso med registreringsnummer KH 41 2 62.

Den ene er registrert på entreprenørfirmaet til den siktede faren, den andre på en bekjent av han.

<strong> VENTET PÅ DØTRENE:</strong>  Vaktleder Trygve Grønberg ved Kongsvinger politstasjon på stoppestedet der de to jenmtene ble satt av som vanlig på vei hjem fra Austmarka barne- og ungdpmsskole tirsdag ettermiddag. Skolebussjåføren merket ikke noe unormalt, men like ettter dukket jentenes biologiske far og hjelpere opp. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
VENTET PÅ DØTRENE: Vaktleder Trygve Grønberg ved Kongsvinger politstasjon på stoppestedet der de to jenmtene ble satt av som vanlig på vei hjem fra Austmarka barne- og ungdpmsskole tirsdag ettermiddag. Skolebussjåføren merket ikke noe unormalt, men like ettter dukket jentenes biologiske far og hjelpere opp. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer