Barnevernet kidnappet barna

Høyesterett fastslår at Sør-Odal kommune tok tre barn ulovlig fra familien sin.

Kommunen brøt loven:  Familien på fem har det siste halve året kjempet en kamp mot barnevernet. Familien fikk medhold fra langmannsretten om å beholde barna, men barnevernet dukket opp på skolene og hentet dem likevel. Foto: Lars Lindquist
Kommunen brøt loven: Familien på fem har det siste halve året kjempet en kamp mot barnevernet. Familien fikk medhold fra langmannsretten om å beholde barna, men barnevernet dukket opp på skolene og hentet dem likevel. Foto: Lars Lindquist Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSVINGER (Dagbladet): 2. juli ble en gledens dag for familien på fem fra Kongsvinger. Etter 25 dager kunne barna komme hjem til foreldrene, etter å ha blitt ulovlig tatt hånd om av barnevernet i Sør-Odal.

Verden raste

Etter en strid med barnevernet vant familien fram i Eidsivating lagmannsrett: Ifølge dommen skulle ikke barna plasseres i fosterhjem før saken mot familien skulle behandles i september. Stikk i strid med kjennelsen, og uten at verken foreldre eller barna var informert, troppet barnevernet opp på skolene til barna på 16,12, og 8 år, og tok dem med seg.

- Verden bare raste sammen. Du blir helt knekt når du mister det kjæreste du eier, forteller mora til de tre barna til Dagbladet.

Medhold i retten- Først fikk vi høre at vi hadde vunnet, og vi senket endelig skuldrene og begynt å slappe av. Så fikk vi dette knyttneveslaget i ansiktet, forteller faren.

Samme dag som barnevernet hentet barna, anket kommunen lagmannsrettens kjennelse til Høyesterett. 25 dager seinere opprettholdt Høyesteretts ankeutvalg lagmannsrettens kjennelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer