Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barnevernet ringer politiet for raskt

Og politiet selv må unngå inngripen i flere saker, mener Spesialenheten.

 MINDRE POLITIBRUK I BARNEVERNSAKER:   Sjefen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, får klagesaker der han konkluderer med unødig politibruk. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
MINDRE POLITIBRUK I BARNEVERNSAKER: Sjefen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, får klagesaker der han konkluderer med unødig politibruk. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker mener politiet kan planlegge bedre og vurdere hvor mye maktbruk som er nødvendig overfor barnevernsbarn.

Spesialenheten mottar årlig anmeldelser der mindreårige under barnevernets omsorg mener de er utsatt for unødig maktbruk fra politiet, sier leder for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, til Stavanger Aftenblad.

- Det er vår oppfatning at det kan legges mer arbeid i planleggingen av bistandsoppdrag til barnevernet, da blant annet med henblikk på å unngå inngripende makt, sier Presthus til avisen.

Spesialenheten stiller spørsmål ved om politiet har gode nok rutiner og om reglene i politiinstruksen følges og er godt nok kjent.

Visepolitimester John Reidar Nilsen i Vest politidistrikt mener barnevernet i flere tilfeller ringer politiet for raskt.

- Foreldre har anledning- og faktisk plikt- til å bruke en viss makt for å unngå at barna deres skader seg selv eller andre. Barnevernstjenesten tar ikke alltid dette ansvaret, men ringer politiet der foreldre flest selv ville grepet inn.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media