Barnevernet var på stedet da tre-åringen ble drept

13-åring innrømmer handlingene i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet): En representant fra barnevernet var på rutinebesøk da en tre år gammel gutt ble drept av en 13-åring på Stord.

- Det var fem personer på åstedet da dette skjedde. Fire av dem var i familie. Offeret er et fosterbarn, mens gjerningsmannen var et biologisk barn av 45-åringen som ble skadd og fraktet til Haukeland universitetssykehus, sier lensmann Bernt Norvalls.

Innrømmer handlingene - Politiet har ingen historikk eller kjennskap til denne adressen fra tidligere. Den femte personen som var tilstede var en person fra barnevernet som var på rutinebesøk i dette hjemmet, sier han videre.

13-åringen har vedkjent seg voldshandlingen mot gutten.

- Når det gjelder avhøret, har han vedkjent seg handlingen. Han har skildret handlingen og sagt at han vet hva han gjorde. Den avdøde er obdusert, men vi har foreløpig ikke fått den første rapporten. Vi jobber med den klare antakelsen at det er ytre vold som er dødsårsaken, sier Norvalls.

Siden gutten er under kriminell lavalder, er det nå helsevesenet og barnevernet som følger han videre opp.

- Vi har et tett samarbeid med helsevesenet og barnevernet i denne saken, og det er viktige aktører i det arbeidet som nå blir gjort, sier Norvalls.

Tragedie Det var på en pressekonferanse tidligere i dag at Norvalls kom med sjokkmeldingen om at en tre-åring var drept av en 13 år gammel gutt. Norvalls betrakter det hele som en tragedie, etter at de fikk melding om drap i Sagvåg på Stord klokka 16.56 i går ettermiddag.

- Vi betrakter det som en tragedie. Vi har et drapsoffer som er tre år gammel og en gjerningsmann som er 13 år gammel. Vi har satt inn store ressurser til både taktisk og teknisk etterforskning. Vi har ikke søkt om bistand fra Kripos ettersom vi mener å ha god kontroll over selve hendelsesforløpet, sier Norvalls.

Det er også kjent at Fylkesmannen i Hordaland har startet tilsyn med barnevernet etter at de ble kjent med drapet på Stord.

Kriseledelsen i Stord kommune ble samlet ved 12.30-tida i dag. De sitter nå i møte for å forberede hvilke tiltak de skal gjøre i dag, i helga og ikke minst når skolebarna kommer tilbake fra høstferie på mandag.

• Saken oppdateres.

BARNEDRAP: Den 13 år gamle gutten innrømmer at det var han som drepte den tre år gamle gutten. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/dagbladet
BARNEDRAP: Den 13 år gamle gutten innrømmer at det var han som drepte den tre år gamle gutten. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/dagbladet Vis mer