De tsjetsjenske søstrene Rajana (6) og Somaja (8) ble tirsdag ettermiddag brutalt bortført utenfor Kongsvinger. Politiet mener faren står bak. Foto: Politiet
De tsjetsjenske søstrene Rajana (6) og Somaja (8) ble tirsdag ettermiddag brutalt bortført utenfor Kongsvinger. Politiet mener faren står bak. Foto: PolitietVis mer

Barnevernet ville plassere bortførte søsken på hemmelig adresse

Politiet vet ikke om jentene fortsatt er i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor ba barnevernet om at de to jentene som tirsdag ble bortført, måtte plasseres på hemmelig adresse. Men barnevernet fikk avslag.

Det bekrefter den siktede barnefarens advokat, John Christian Elden, overfor VG.

- Fylkesnemnda besluttet i desember at adressen ikke skulle sperres fordi foreldrene fortsatt hadde omsorgsansvaret for barna. Hvorfor barnevernet ønsket hemmelig adresse, var ikke begrunnet, sier Elden til avisen.

Barnevernet i Grorud bydel i Oslo mistenkte at de to jentene var blitt utsatt for vold og omsorgssvikt, og Fylkesnemnda fattet et akuttvedtak der barna ble plassert i et fosterhjem.

Ifølge opplysninger VG har fått, fikk barnevernet først medhold i kravet om hemmelig adresse, men da saken ble anket, ble dette kravet avvist.

Foreldrene ble også siktet for vold i nære relasjoner i forbindelse med at barnevernet grep inn. Denne saken er fremdeles under etterforskning.

Også den biologiske moren ble onsdag siktet for medvirkning til bortføringen av de to jentene, men hun benekter kjennskap til saken. Hun har vært skilt fra faren i flere år.

Politiet vet ikke om jentene fortsatt er i Norge eller om de er tatt med ut av landet. Faren, Mansur Mahashev, er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

(NTB)