Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnevernsansatt tiltalt for seksuell omgang med 15-åring

En 57 år gammel barnevernsansatt i drammensdistriktet erkjenner seksuell omgang med en 15 år gammel jente under barnevernets omsorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 år gamle jenta bodde på en barnevernsinstitusjon i distriktet i fjor. Den 57 år gamle mannen var ansatt på deltid på samme institusjon og hadde blant annet ansvar for jenta. I fjor høst ble den deltidsansatte miljøarbeideren fosterfar for 15-åringen, skriver Drammens Tidende.

Ifølge politiet skal det ha blitt avdekket at de to hadde seksuell omgang både mens jenta bodde på institusjon og mens han var fosterfar for henne. Fylkesmannen har opprettet tilsynssak mot barnevernstjenesten og institusjonen jenta bodde på.

Påtalemyndigheten har tiltalt mannen for seksuell omgang med barn under 16 år, ifølge NRK, som først omtalte saken.

– Seksuelle overgrep blir enda mer alvorlig når det er en person som skal ta vare på henne, sier påtaleansvarlig Hildegunn Teigen.

57-åringen forsvares av advokat Arve André Larsen. Advokaten forteller til Drammens Tidende at hans klient erkjenner straffskyld.

– Han erkjenner samtlige forhold i tiltalen. Utover det har han ingen kommentar, sier Larsen.

57-åringen må møte i Kongsberg og Eiker tingrett 4. april. Retten har satt av to dager til saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling