MISHANDLET OG TAPET FAST: To ansatte i barnevernet i Sarpsborg har blitt utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
MISHANDLET OG TAPET FAST: To ansatte i barnevernet i Sarpsborg har blitt utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand. Foto: Jon Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Barnevernsansatte mishandlet og tapet fast

Tre barn og foreldrene forsvant med maskerte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BORGENHAUGEN/OSLO (Dagbladet): To ansatte i barnevernet i Sarpsborg har blitt utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand, skriver politiet i Østfold i en pressemelding.

Hendelsen fant sted på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg sentrum.

- Vi har foreløpig ingen nye opplysninger i saken, men jobber med å etterforske saken, blant annet ved å informere gjennom media fortløpende. Vi ber selvsagt publikum om hjelp til å komme med opplysninger, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth, til Dagbladet.

De to barnevernsansatte var på hjemmebesøk for å gjennomføre et kontrollert samvær mellom tre barn og deres foreldre. Etter en tid kom flere maskerte personer inn i huset.

De to barnevernsansatte ble utsatt for vold, og deretter tapet fast. Deretter forsvant foreldrene, barna og de maskerte mennene fra huset.

- MYE STØY: Chris Magnussen, som er nærmeste nabo til leiligheten der to barnevernansatte ble utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand, forteller at det ved en rekke anledninger har vært støy fra leiligheten. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
- MYE STØY: Chris Magnussen, som er nærmeste nabo til leiligheten der to barnevernansatte ble utsatt for vold og etterlatt i hjelpeløs tilstand, forteller at det ved en rekke anledninger har vært støy fra leiligheten. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Ifølge politiet var representantene fra barnevernet tapet fast i flere timer før de ble befridd av en ukjent person.

De to er fraktet til sykehus, men har ikke alvorlige fysiske skader.

Foreldrene til barna er irakiske statsborgere, men har bodd i Norge i flere år. Barna er to jenter på 14 og 12 år, og en gutt på 6 år.

Politiet har ingen opplysninger om hvor de befinner seg, og holder alle muligheter åpne.

Saken etterforskes og politiet er interessert i opplysninger om en svenskregistrert Opel Omega og andre utenlandske biler. Både foreldrene og barna er etterlyst.

SPOR I SNØEN. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
SPOR I SNØEN. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

I 01.45-tida sier operasjonsleder Mørkeseth at de foreløpig ikke har flere opplysninger, men at de har satt i gang etterforskning utfra opplysningene de har.

Nærmeste nabo, Chris Magnussen, kan fortelle at det har vært støy fra leiligheten ved tidligere anledninger og at det skjedde noe utenom det vanlige tidligere på dagen.

- Det var en bil som parkerte et sted der det normalt ikke skal stå parkert biler. Ut av den kom en stor mann med utenlandsk utseende, og da ble det litt løping i trappene og litt smell, sier han til Dagbladet. Episoden skal ha skjedd i 13.30-tida, ifølge Magnussen. 

BRUTT OPP. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet
BRUTT OPP. Foto: Jon Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer