Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkorus, anabole steroider og luksusbiler på Vestlundveien ungdomssenter

Barnevernsdirektør går av etter skandaleavsløringer

Bufetat-direktør Øistein Søvik viser til tøffe tak etter Dagbladets avsløringer om Vestlundveien ungdomssenter.

JENTEROM: Hanne og «Marie» ruset seg tungt mens de bodde på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen i 2015. Foto: Privat
JENTEROM: Hanne og «Marie» ruset seg tungt mens de bodde på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen i 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat, region vest har sagt opp stillingen sin og slutter formelt 1. februar.

GÅR AV: Regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat, region vest. Foto: Bufdir
GÅR AV: Regiondirektør Øistein Søvik i Bufetat, region vest. Foto: Bufdir Vis mer

Det framgår av en artikkel publisert på Bufetats intranett i ettermiddag.

Regionledelsen trekker fram Dagbladets avsløringer om barnevernsinstitusjonen Vestlundveien ungdomssenter i Bergen som belastende.

«Siste året har regionen stått i tøffe tak etter at det ble avdekket utfordringer ved Vestlundveien ungdomssenter», heter det.

- Stillingen er særdeles tidkrevende i perioder siden virksomheten er en 24/7 akuttfunksjon og spesielt med saken rundt Vestlundveien i fjor, uttaler Søvik på etatens intranett.

Han ønsker ikke å intervjues av Dagbladet.

Dagbladet-avsløringer

Lørdag 14. april i fjor skrev Dagbladet om 15 år gamle Hanne og «Marie» som ruset seg tungt mens de bodde på Vestlundveien ungdomssenter i 2015. Høsten 2017 døde begge, 18 og 17 år gamle.

Gjennom fjoråret hadde Dagbladet en rekke avsløringer om forholdene i Vestlundveien.

28. september 2014 hadde beboere narkofest i loftsstua sammen med ungdom fra nabolaget. Det endte i vold og politiaksjon.

«Max» brukte anabole steroider mens han bodde i Vestlundveien i 2017. En miljøterapeut som jobbet der er straffeforfulgt for oppbevaring av dopingmidler.

Barnevernsinstitusjonen har leid inn mange luksusbiler til en beboer, som i 2017 satt bak rattet i en Porsche og ble stanset i fartskontroll - 15 år gammel.

Før sommeren i fjor beordret barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) permanent nedleggelse av Vestlundveien ungdomssenter som følge av Dagbladets avsløringer.

- Krevende situasjon

Bufdir-direktør Mari Trommald takker Søvik for innsatsen og ønsker ham lykke til videre.

- Jeg har stor forståelse for at Øistein nå ønsker å gjøre noe annet. Han har stått i en svært krevende situasjon over lang tid, og han har tidligere gjennomført store omstillinger i regionen, sier Mari Trommald i intranettartikkelen.

Søvik har jobbet i Bufetat, region vest siden januar 2014.

- Jeg har etter en tids nøye personlige vurderinger kommet fram til at jeg ikke ønsker å fortsette som regiondirektør inn i det nye året, siteres Søvik som mener det kan være «sunt for regionen å få inn nye impulser».

Ny rapport i vente

Nyheten om regiondirektørens avgang kommer omtrent samtidig som en ny rapport om Vestlundveien ungdomssenter havner på Bufdir og barneministerens bord.

Høsten 2018 ga Bufdir advokatfirmaet Kluge i oppdrag å behandle et alvorlig varsel som impliserer ledelsen i Bufetat, region vest.

Varsleren, en tidligere ansatt i regionens eget kvalitetsteam, hevder at Bufetat-ledelsen i 2016 ble varslet om grove avvik ved Vestlundveien ungdomssenter, uten å ta affære.

Bufdir opplyste Dagbladet i går om at advokatfirmaet Kluge mest sannsynlig ferdigstiller sin rapport denne uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!