Barnevern

Barnevernskrise: Nekter å svare

Helsetilsynet mener svikten i barnevernet er så alvorlig at myndighetene bør se på omorganisering. Det nekter barneministeren å kommentere.

SVARER IKKE: Ida Lindtveit Røse (KrF) er barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappapermisjon.
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
SVARER IKKE: Ida Lindtveit Røse (KrF) er barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappapermisjon. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statens helsetilsyn mener at svikten i barnevernet er så omfattende og alvorlig at omorganisering kan være nødvendig, skrev Dagbladet fredag.

- Selv om organisering av tjenestene er et politisk spørsmål, mener vi det nå bør vurderes om organiseringen og ansvarsplasseringen i barnevernet, slik det er i dag, er hensiktsmessig, sier avdelingsdirektør Børge Tomter i Statens helsetilsyn til Dagbladet.

Fylkesmennene fører tilsyn med både det kommunale og statlige barnevernet. Statens helsetilsyn er overordnet tilsynsmyndighet.

Likevel ønsker ikke Barne- og familiedepartementet å tilkjennegi overfor Dagbladet hvordan departementet ser på at Statens helsetilsyn går langt i å mene at en omorganisering av barnevernet kan være nødvendig for å få bukt med det de mener er en vedvarende og dyptgripende kvalitetssvikt.

Vil ikke svare

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er i pappaperm.

Dagbladet har derfor spurt hans partifelle, konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse, om hva som er hennes syn på at Statens helsetilsyn tar til orde for omorganisering av barnevernet og at tilsynet frykter at planlagte tiltak ikke vil være nok til å bøte på den omfattende svikten i barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer