Barnevernsleder dømt for misbruk

En 58 år gammel mann er dømt for å ha misbrukt ei jente på institusjonen han var leder for. Den 15 år gamle jenta var på institusjonen for å bearbeide traumer etter tidligere misbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 58 år gamle familieterapeuten er dømt til fengsel i ett år for å ha skaffet seg seksuell omgang med ei jente han hadde ansvar for på en barnevernsinstitusjon. Det var i august i år at det ble tatt ut tiltale mot mannen, og saken mot ham har gått i Hadeland og Land tingrett siden oktober.

Misbrukt igjen

Retten har hørt ei rystende historie om ei jente som ble plassert på institusjon etter å ha blitt misbrukt i store deler av oppveksten. I oktober 2002 ble hun sendt til 58-åringens institusjon på Østlandet. Etter kort tid på institusjonen skal hun ha følt seg trygg, og jenta sier til retten at hun hadde det veldig bra der. Hun hadde trygge voksne rundt seg, og fikk holde på med hobbyene sine.

«Når han da, som leder av institusjonen og en som hun begynte å få tillit til, utsatte henne for et seksuelt overgrep, må det ha vært en svært vond og vanskelig opplevelse for henne,» heter det i dommen som ble avsagt denne uka.

Biltur

20. november 2002 tok institusjonseieren med seg jenta på biltur. De to skulle kjøpe hund til henne. Etter en stund skal 58-åringen ha befølt jenta, og han skal også ha tvunget henne til å masturbere seg. Mannen har arbeidet i barnevernet i mange år og han har vært ansatt på minst to andre institusjoner som behandler barn utsatt for seksuelle overgrep. Begge steder er han blitt anklaget for misbruk. Han er også blitt beskyldt for seksuell trakassering så seint som i september i år. 58-åringen er ikke dømt for noen av disse forholdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer