Barnevern

Barnevernssjef tiltalt i skandalesak

Da Pia Monclair skulle vitne om en familie i fylkesnemnda, fikk hun klar beskjed fra en leder i barnevernet. Nå står lederen tiltalt for motarbeidelse av rettsvesenet.

STO FRAM: Pia Monclair i barnevernet i bydel Alna i Oslo er i konflikt med sin egen ledelse i en betent barnevernssak. Foto: Nina Hansen
STO FRAM: Pia Monclair i barnevernet i bydel Alna i Oslo er i konflikt med sin egen ledelse i en betent barnevernssak. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I februar i år måtte barnevernet i Alna bydel i Oslo tåle krass kritikk fra Oslo tingrett for å ha holdt to barn adskilt fra sine foreldre i flere år.

I sin knusende dom bestemte tingretten at et foreldrepar endelig skal få sin yngste datter hjem igjen etter fire års kamp, samt gis mulighet til å bygge ny relasjon til sin eldste datter, som nå er blitt tenåring.

I kjølvannet av den betente barnevernssaken, ligger det en potensiell rettsskandale som nå er under opprulling.

Fredag denne uka må en leder i Alna barneverntjeneste møte i Oslo tingrett, tiltalt for motarbeidelse av rettsvesenet.

Sto fram

Sentralt i saken står barnevernspedagog Pia Monclair. Hun jobber i barneverntjenesten i Alna bydel i Oslo, og har gjort det i en årrekke.

Monclair har i denne saken snakket sin egen barneverntjeneste imot. Før jul i fjor sto Monclair fram i Dagbladet og fortalte om hva dette har medført i form av press og utfrysing.

Som den i barneverntjenesten som kjenner både foreldrene og barna, var Pia Monclair et viktig vitne da foreldrene reiste tilbakeføringssak i fylkesnemnda i fjor høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer