Barnevern

Barnevernstopper i full klinsj

Helsetilsynet mener svikten i barnevernet er så alvorlig at omorganisering kan være nødvendig. Det får barnevernsjef Mari Trommald til å frese.

OPPHETET DEBATT: Bufdir og Helsetilsynet er i ordkrig om svikten i barnevernet. Foto: NTB Scanpix
OPPHETET DEBATT: Bufdir og Helsetilsynet er i ordkrig om svikten i barnevernet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er rett og slett opprørt på de ansattes vegne, sier direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til Dagbladet.

I et utspill i Dagbladet 12. juni går avdelingsdirektør for barnevern og sosiale tjenester i Statens helsetilsyn, Børge Tomter, langt i å mene at en omorganisering av barnevernet kan være nødvendig for å få bukt med det de mener er en vedvarende og dyptgripende kvalitetssvikt.

Helsetilsynet finner situasjonen i norsk barnevern så alvorlig at de er i tvil om at tiltakene som til nå er iverksatt knyttet til kompetanseheving, styrket samarbeid mellom barnevernet og helsetjenesten og kvalitetsbedring er tilstrekkelig.

- Selv om organisering av tjenestene er et politisk spørsmål, mener vi det nå bør vurderes om organiseringen og ansvarsplasseringen i barnevernet, slik det er i dag, er hensiktsmessig, når en så langt ser at svikten gjentar seg og har vært der gjennom flere år. Dette er påpekt i flere ulike rapporter og gjennomganger, uttalte Tomter.

Svarer

I en kronikk i Dagbladet fredag, tar Bufdir-direktør Mari Trommald til motmæle og spør om Helsetilsynet, med sitt forslag om omorganisering, tegner et «unødig unyansert og negativt bilde av barnevernet» som «i verste fall kan skape en motløshet og demotivering blant ansatte».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer