Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnevik åpner ikke for tilbakebetaling

Percy Barnevik åpnet ikke for å tilbakebetale noe av sin gigantiske pensjon da han brøt tausheten i et fjernsynsintervju søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonsavtalen gir ham 920 millioner svenske kroner etter 17 år som sjef i industrikonsernet Asea og deretter svensk-sveitsiske ABB. Göran Lindahl, som etterfulgte Barnevik i sjefsstolen i ABB, har et sluttvederlag på 530 millioner svenske kroner. Så vel politikere som næringslivsfolk har delt ut sviende kritikk, og Barnevik har framstått som griskheten i egen høye person.

I intervjuet med svensk fjernsyn ønsker ikke Barnevik å kommentere at styret i ABB ønsker å få penger tilbake eller om han er beredt til å tilbakebetale noe som helst. Barneviks forklaring på at pensjonen ble så stor var at forretningene gikk veldig bra og at 90 prosent av pensjonen var resultatbasert.

Styret har anmeldt Barneviks pensjonsavtale til skattemyndighetene i Zürich. Barnevik mistenkes for skattebedrag eri i forbindelse med utbetalingen av pensjonspengene, skriver den sveitsiske avisen Blick.

At detaljene rundt Barneviks pensjonsavtale ble kjent, førte til at han torsdag forrige uke fikk sparken som styreformann i Wallenberg-familiens mektige investeringsselskap Investor. Det nye styret i ABB har innledet granskning av de to toppsjefenes pensjons- og etterbetalingsavtaler.

NTB-TT

Hele Norges coronakart