Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnevik kan miste styrejobb

Bråket rundt fallskjermen på 840 millioner kroner til svenske Percy Barnevik kan koste ham plassen som styremedlem i den amerikanske bilgiganten General Motors. - Dette er definitivt en sak for styret, sier en talsmann for GM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnevik har sittet i styret til den amerikanske bilgiganten siden 1996. Nå står han i fare for å ryke ut, hevder Financial Times.

Styremedlemmer i GM er nemlig forpliktet til å stille sin plass til disposisjon hvis det skjer en endring i deres roller utenfor selskapet. Barnevik gikk i forrige uke av som styreformann i Investor etter en styrekrangel om hans gigantiske fallskjerm. Investor er Wallenberg-familiens investeringsselskap, og selskapet har en større aksjepost i ABB.

- Dette er definitivt en sak for styret, sier en talsmann for GM til Financial Times. - Det er klare regler for hva som skal skje når styremedlemmer skifter jobb.

Bråket rundt fallskjermen kan også koste Barnevik jobben som styreformann i det svensk-britiske farmasøytiske selskapet AstraZeneca, skriver Financial Times.

RIK OG UTSKJELT: Percy Barnevik fikk med seg en fallskjerm på hele 840 millioner kroner fra svensk-sveitsiske ABB. Nå står han i fare for å miste flere styrejobber.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!