Barnevik kan miste styrejobb

Bråket rundt fallskjermen på 840 millioner kroner til svenske Percy Barnevik kan koste ham plassen som styremedlem i den amerikanske bilgiganten General Motors. - Dette er definitivt en sak for styret, sier en talsmann for GM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnevik har sittet i styret til den amerikanske bilgiganten siden 1996. Nå står han i fare for å ryke ut, hevder Financial Times.

Styremedlemmer i GM er nemlig forpliktet til å stille sin plass til disposisjon hvis det skjer en endring i deres roller utenfor selskapet. Barnevik gikk i forrige uke av som styreformann i Investor etter en styrekrangel om hans gigantiske fallskjerm. Investor er Wallenberg-familiens investeringsselskap, og selskapet har en større aksjepost i ABB.

- Dette er definitivt en sak for styret, sier en talsmann for GM til Financial Times. - Det er klare regler for hva som skal skje når styremedlemmer skifter jobb.

Bråket rundt fallskjermen kan også koste Barnevik jobben som styreformann i det svensk-britiske farmasøytiske selskapet AstraZeneca, skriver Financial Times.

RIK OG UTSKJELT: Percy Barnevik fikk med seg en fallskjerm på hele 840 millioner kroner fra svensk-sveitsiske ABB. Nå står han i fare for å miste flere styrejobber.