Rotavirus

Barnevirus herjer i Danmark: - Gråter uten tårer

- De var usikre på om hun i det hele tatt ville overleve, sier en av de smittede barnas mor.

ALVORLIG SYK: Emma (2) ble alvorlig syk etter å ha blitt smittet av rotavirus. Bildet er brukt med tillatelse fra hennes foreldre. Foto: Privat
ALVORLIG SYK: Emma (2) ble alvorlig syk etter å ha blitt smittet av rotavirus. Bildet er brukt med tillatelse fra hennes foreldre. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Danmark er i full gang med å gjenåpnes etter corona-nedstengingen, er et nytt virus i ferd med å spre seg blant barn i landet. Rotaviruset herjer nå for fullt flere steder i landet, melder blant annet Danmarks Radio (DR) og danske TV 2.

Symptomene er som omgangssyke, med oppkast og diaré, men også med påfølgende dehydrering. Ifølge DR ser man tilfeller der barna blir så dehydrert at de gråter uten tårer og har helt tørre bleier.

En av teoriene om hvorfor viruset nå sprer seg, er overdreven tillit til håndsprit, ifølge Line Wilms ved Slagelse sykehus.

- Rotaviruset skal ha vann og såpe for at man skal være sikker. Det er ikke så sensitivt for sprit. Vår teori er at man under coronapandemien har blitt så fokusert på å sprite hendene at håndvask med vann og såpe har blitt erstattet med spriting, sier Wilms til DR.

Måtte legges inn

Det skal særlig være barn i toårsalderen som nå har blitt rammet av rotaviruset som sprer seg i Danmark, og allerede har man sett tilfeller der barn har blitt innlagt etter å ha blitt smittet. Særlig områdene Sjælland og København skal ha opplevd smittespredning den siste tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer