Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsø

Barnevogn funnet forlatt - to bekreftet omkommet

Spor fra en forlatt barnevogn til vannkanten fikk forbipasserende til å slå alarm. Nå er en kvinne og ei jente døde, mens to små jenter kjemper for livet på sykehus.

ETTERFORSKES: Ei jente, født i 2012, og en kvinne i 20-åra er bekreftet omkomne etter at de ble funnet i sjøen i Tromsø mandag kveld. To små jenter, begge under ti år, er betegnet som kritisk skadd og ble sendt til Rikshospitalet. Foto: Christan Wehus. Vis mer

Ei jente i barneskolealder døde på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) mandag kveld etter å ha blitt funnet i sjøen utenfor Tromsøya.

En kvinne i 20-åra ble bekreftet død tirsdag morgen. To små jenter, begge under ti år, ble også funnet i sjøen. Disse betegnes som livstruende skadd, og ankom Oslo Lufthavn rett før klokka 06.00 tirsdag morgen. De ble fraktet videre til Rikshospitalet.

TROMSØ: Klokka 17.28 mandag kveld fikk politiet melding fra en forbipasserende om at det var observert en forlatt barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud
TROMSØ: Klokka 17.28 mandag kveld fikk politiet melding fra en forbipasserende om at det var observert en forlatt barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud Vis mer

Under en pressekonferanse tirsdag, bekreftet politiet at kvinnen i 20-åra er mor til de tre barna. Den avdøde kvinnen etterforskes nå for drap og drapsforsøk på egne barn. Samtidig åpner politiet fortsatt for at dette kan ha vært en ulykke.

Familien er opprinnelig fra Sudan, og far til barna kom til Norge i 2015. Han har blitt avhørt av politiet og har status som vitne i saken.

Uklare omstendigheter

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet.

Politiet rykket ut, og måtte seinere legge på svøm da det ble observert fire livløse personer i sjøen.

- Meldinga inn til oss gikk ut på at det var observert en barnevogn og at det gikk spor ned til vannet fra den. Når melder gikk ned til vannet, var det funn i vannkanten som gjorde at vi måtte undersøke vannet, hvor vi deretter tok opp fire personer, opplyste politistasjonssjefen.

FIRE HENTET OPP: Fire personer ble hentet opp av sjøen mandag kveld. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud
FIRE HENTET OPP: Fire personer ble hentet opp av sjøen mandag kveld. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud Vis mer

- Det ble funnet støvler i vannkanten, sa hun videre.

Fikk livreddende førstehjelp

Kvinnen og barna fikk livreddende førstehjelp på stedet, og ble siden fraktet til UNN.

Nødetatene undersøkte mandag kveld om det kunne være flere personer i sjøen, blant annet med dykkere.

Politiet fikk bistand fra brann- og helsevesenet, samt redningsskøyte og helikopter.

Har satt krisestab

Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen.

- For det første er psykososialt kriseteam i beredskap. Så har krisestaben møttes nede på rådhuset for å se om de har noe å bidra med, sa ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) mandag kveld.

- Tre barn og en kvinne er hentet livløse av vannet i desember. Hvordan preger dette Tromsø?

- Det er trist, selvsagt, men vi må bare være beredt på å møte morgendagen, sier ordføreren, som opplyser at også de nå avventer mer informasjon om saken fra politi og helsevesen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media