Barney er lam i begge beina. Likevel surfer han hver eneste morgen

Drømmer om å danse i sitt eget bryllup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som 20-åring hadde australske David «Barney» Miller (34) en lysende surfer-karriere foran seg.

Så ble livet hans snudd på hodet, da han i april 1999 var involvert i en alvorlig bilulykke.

Miller var så hardt skadd, at han på sykehuset ble erklært klinisk død. Heldigvis overlevde han på mirakuløst vis, men fikk da den tunge beskjeden fra legene:

«Du er lam fra nakken og ned, og kommer aldri til å gå igjen.»

Likevel har han hele tiden nektet å gi opp håpet om en dag å kunne gå igjen. Hver morgen står 34-åringen derfor opp med friskt mot og kaster seg ut i bølgene på surfebrettet.

Se Millers enorme viljestyrke i videoen øverst i saken.

Vil danse i sitt eget bryllup Drømmen er å få danse i sitt eget bryllup, når han gifter seg med forloveden Kate Southwell neste år.

Etter å ha vært lenket til rullestolen i nesten tolv år fikk Barney i 2009 muligheten til å delta i «Project Walk», som ledes av et amerikansk rehabiliteringssenter for ryggmargsskadde.

Senteret har et intensivt, aktivt program som går ut på å bruke spesielle øvelser som relaterer seg til bevegelsesmønsteret som oppstår i menneskets utvikling.

- Surrealistisk Tre timer fire dager i uka i tre måneder fullførte Barney treningen, og etter to måneder merket han et gjennombrudd: Han kjente noe i setemusklene.

- Jeg lå på ryggen med knærne bøyd opp og føttene mot rumpa i bakken, og kjente et rykk i setemuskelen som gjorde at jeg greide å løfte rumpa litt fra bakken. Det var en surrealistisk følelse, for en som har blitt fortalt at han aldri kommer til å gå igjen, sier Miller til den australske avisa The Telegraph.

I dag har Miller nesten full førlighet i begge armene.

Som ambassadør for «Wings for Life World Run» gir han nå et innblikk i sin hverdag, samtidig som han inspirerer andre i hans situasjon til å ikke gi opp.

«Wings for Life World Run» er et globalt løp organisert for å øke fokus og samle inn penger til forskning helbredning av ryggmargsskader.