Barnløse ingen adgang

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): 60 år gamle Annam Senthilnathan fra Sri Lanka får ikke visum fordi hun mangler barn. De fleste av dem som får avslag av UDI, får det fordi de ikke har sterke nok røtter i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den pensjonerte læreren er gift, og har hele slekta si i landsbyen hun bor i. Med unntak av en søster, en svoger og tre nevøer i Oslo, har hun alle røttene sine hjemme på Sri Lanka.

- De eneste røttene tante Annam mangler, er barn, sier Annams norske nevø Jeba Sithamparanathan.

Ville se verden

Når UDI gransker turisters røtter, er det for å forsikre seg om at de ikke hopper av, og søker asyl.

Jeba har ikke sett tanta si på elleve år. Annam på sin side ville bruke pensjonisttilværelsen til å reise ut og se verden. Men UDI frykter at pensjonisten skal flykte fra mann og familie på Sri Lanka, og søke asyl i Norge.

- Det ironiske er at dersom Amman skulle finne på å søke asyl, ville hun aldri ha fått det. Det er våpenhvile på Sri Lanka nå. Folk får ikke asyl til Norge.

Tirsdag skrev Dagbladet om 32 år gamle Malisan fra Thailand, som ikke får besøke sin familie i Norge fordi hun er for ung, og i tillegg ugift. Ved den norske ambassaden i Bangkok mener de at hun har for svake røtter i Thailand. Det til tross for at Malisan har samboer og en tenåringssønn. Flere nordmenn med utenlandsk bakgrunn har tatt kontakt med Dagbladet og fortalt liknende historier. Felles for alle et at familiemedlemmer som vil besøke dem kommer fra den 3. verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer